Direktlänk till inlägg 22 juli 2010
Vill bara tala om att nu är Nelly helt sig själv igen! Märkligt! Det bara försvann igår det konstiga hon hade med mun/hals/käke eller vad det nu var! Plötsligt ser jag att hunden beter sig normalt, men jag vågade inte hurraaaaaa förrän idag. Hon har ju varit pigg och alert hela tiden, men oron fanns där tills allt är normalt igen.
Nu ligger det lilla livet (4,1 kg) och vilar ända tills jag tar fram dammsugaren. Då drar hon som en rem iväg under sängen. Det här är både sambons och Nellys favoritfåtölj. Gissa vem som får flytta på sig - ja, inte är det Nelly. Hon charmar honom direkt och får alltid ha fåtöljen när hon ligger där först! En liten diva med andra ord, eller?!
Nu har jag bakat två recept från Lill-Ingrids bakblogg. Jag bara säger - missa INTE hennes blogg - superbra recept. Vad sägs om 29 olika bullrecept, 16 efterrätter, 20 långpannekakor, 20 matbröd och mycket, mycket mera!
Sven-Olofs limpor är mmmmmmmm....men bli inte förskräckta över att det ska vara 1 pkt farinsocker. Jag tog bara hälften - det gick bra!
Och butterkakan i långpanna - smart bakning och jisses vad gott!
Medans det jästs och hållts på har jag tagit fram tennbroderisakerna och tittat på dem emellanåt för att fundera ut vad jag ska skapa. Men vad är det för pärlor jag tagit med?! Varför tog jag inte med mig de andra? Hm...jo jag vet - det fanns baske mig inte plats i bilen. Den var knökafull med grejer.
Jag har nu börjat sticka spetskanten på sjalen. Tror inte att garnet kommer att räcka så jag får väl sticka klart senare när jag köpt mera garn.
Hel plötsligt var det middagsdax och då blir det till att ta vad man haver i skåp och kyl. Det blev gott denna gången också!
Pysselfarmors lax i form
Koka lämplig mängd potatis och låt den kallna. Smörj en ugnsfast form. Sätt ugnen på 225 gr. Skiva potatisen och täck formens botten med hälften. Lägg laxbitar/filéer (du kan ta annan fisk också) ovanpå. Skiva purjolök/lök och lägg mellan fiskbitarna. Salta, peppra. Lägg ett lager potatis ovanpå. Häll på önskad mängd matlagningsgrädde. Smula över ½ pkt fårost. In i ugnen och det tar ca 20 minuter. Men kolla fisken - det beror ju på hur tjocka bitar du har och om bitarna ligger på varandra.
Jag lagar för det mesta mat på "känn". Lägger till och drar ifrån saker. Kan ibland blanda två recept så det blir en helt ny maträtt
Har supersvårt att följa recept exakt, mäta och väga. Därför blir mitt recept så här. Inga exakta mått.
Efter en hel del funderande så lägger jag nu bloggen på hyllan. Jag instagrammar numera så där kan du besöka mig. Tack alla besökare här genom åren och vi ses https://www.instagram.com/pysselfarmor/ I have decided to drop my blog and...
pysselfarmor
SNABELAyahoo.com