pysselfarmor

Alla inlägg under augusti 2010

Av Gun - 4 augusti 2010 09:00

Sinneskatten känner jag som arrangör av Fotoutmaningen Fredagstema som jag brukar delta i.


Hon har också en Stickblogg - och där är det tävling till 20 augusti.

Av Gun - 3 augusti 2010 23:36

Vi åkte till Vilhelmina för att köpa ny cirkelsåg. Det är 22 mil tur och retur. Så vi bestämde oss för att det får ta hela dagen - vi hittar väl på något trevligt också.


Vi klev in i ett galleri - ja det var ateljé också. Tage Lundins. Jag måste erkänna att jag inte alls har hört talas om honom. Ögonen föll på en gitarr på väggen och en CD på bordet. Då säger han - jag har byggt ett eget instrument, för länge sedan - en Talunika. Hmmm...vad är det. Vi ser den på bild och så blir frågan har du den här? Jo och han börjar spela - fascinerande toner....litet medeltid fastän inte....


Därefter börjar vi titta på hans tavlor. Drömska, förtrollande, lager på lager med ett otroligt djup, man kan se vad det är eller inte eller fantisera...och så säger han tyst ödmjukt - jag ska ställa ut på Louvren, Paris. Då tappade Pysselfarmor hakan! 


På bordet låg flera böcker/utställningsbroschyrer där han finns med/deltagit i - världen över. Florens, Marbella, New York, Amsterdam, Bejing m fl länder och så på många platser i Sverige och Norge.

Han berätter speciellt om en bok han finns med i. Jag uppfattade det som att det är konstnärer från ca 120 länder som en jury på ca 500 personer sätter en form av värde på deras konstverk jämfört med varandra. Hans konst var högst värderad!

  


Här har du hans hemsida tagelundin.se och där hittar du låten "Långt har jag varit" där du hör Talunikan. Där kan du titta på hans konstverk och läsa mera honom om.


Tack Tage för mötet med dig - det var fantastiskt!

Av Gun - 2 augusti 2010 20:50

När jag såg beskrivningen för korkskruvsfransarna i virkboken igår så visste jag exakt var de skulle vara. Jag har saknat något runt min "lilla väska" som jag gjorde av två små virkade dukar. De här skruvarna ska jag virka dit. Sedan måste jag hitta ett spänne som passar eller komma på en annan lösning att stänga väskan med. Väska och väska - den passar bra för litet smink eller annat smått man vill hålla reda på.


Måste erkänna att det var några andra böcker med i paketet också ;-)

I den här boken finns instruktioner för flerfärgsvirkning och mönster för vantar, muddar, mössa, påse och väska virkad i flera färger.

      

Boken om medeltida sömmar innehåller historiska detaljer för varje sömtyp. Några nya prydnadssömmar hittade jag t.ex sammetssöm, öglesöm, lasursöm, neddragen läggsöm och atlassöm. 

Angelina har jag använt litet grand. Det är ett spännande material och består av färgade fibrer som man smälter samman med hjälp av ett strykjärn. Du kan t.ex göra avtryck i materialet eller brodera i det.

Canvas i Göteborg säljer Angelina och annat spännande material.

Så här ser utsikten ut från altanen idag kl 20.30

Det är nog dax att såga ner litet träd så att utsikten blir bättre. 

Av Gun - 1 augusti 2010 20:21

Igår åkte barn och barnbarn hem. Hu, så tyst det blev!
Delar av altanräcket sjunger på sista versen, så den fiffige herrn i huset jobbar på med att byta ut delar av räcket i år. Vi ska dock byta ut hela räcket som går runt halva huset, men väljer att dela upp det på två somrar. Vi vill gärna hinna göra annat också innan semestern är slut.
  


För att höra när herrn behöver assistans så sitter jag och stickar vid brasan ute. Röken håller också en del små irriterande insekter borta - mygg, knott och sviarn, som är mindre än knott och rejält ettriga rackare. Kokar också kaffet ute - det är så gott att sitta och njuta av prasslande aspar. Ja, idag blir det att man hör elsågen ibland också, men det gör inget när det oftast är tyst här i Sjöland.


  
Det kommer att bli en skön halsduk.
Enkelt mönster men snyggt!
  
Och vet du vad - Slöjdmagasinet hade Virkboken som jag efterlyste! Kostade en rejäl slant, men den är värd varenda krona. Nu kan jag lära mig hur man läser mönsterdiagram för virkning så att jag förstår virkmönster som finns på många utländska bloggar. Jag inser att de "tecken" som finns i boken kanske betyder annat i andra länder, men det ser jag nog direkt nu när jag åtminstone begriper vad olika tecken kan betyda. 207 sidor med bra instruktioner både i text, bild och diagram.     

Av Gun - 1 augusti 2010 13:00

Har just anmält mig till knappbyte hos Stickamera.

Kanske blir det med dig jag byter knappar? Du anmäler dig här

  

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards