pysselfarmor

Alla inlägg under maj 2011

Av Gun - 8 maj 2011 21:35

I fredagsmorse insåg jag att jag hade ingen "prat"-stickning att ta med på resan till Kinnekulle. Boken Sticka småvarmt av Johanna Wallin har jag fått av sönerna med familjer. I den finns många bra mönster och bl.a har jag sneglat på att sticka kragvantarna. Ned med garn, bok och stickor i packningen. Och se nu när jag kommer hem så har jag en vante klar - förutom tummen då.

Att sticka den andra vanten blir bra pendeltågsstickning till och från jobbet. Sedan ska jag brodera på vantarna. Kom nu på att det är stickcafé i morgon här i Tumba; det passar denna stickning utmärkt för.


Och känner du till hur Hannu Sarenströms trappa ser ut? Du kanske har sett den på TV eller i någon av hans böcker. Hur som - jag var där!


    

ANNONS
Av Gun - 7 maj 2011 23:24

Den slitna frasen "Sverige är fantastikst" håller jag till 100 % med om. Vårt avlånga land bjuder på natur och kultur av mångsidig art.........och jag bjuder nu helt enkelt bara på en radda bilder.


Om du är trådgårdsintresserad känner du säkert till Hannu Sarenström....en tokrolig trädgårdsman. Hos honom var jag idag...ja eller i hans trädgård då och jag har stått på hans trappa!! Fotobevis kommer annan dag för nu ska du få skåda några få bilder från hans trädgård.

      

Jag kan säga som så att han hade miljoners blommor och miljoners statyer/figuriner och allehanda ting i sin trädgård. Kameran gick varm och ävenså mitt huvud - nästan migrän blev det där!!


Hur är det när det är så här enligt detta broderade tänkeord?!

Inte idag i varje fall!! Nu var det bäst!


Detta motiv hittade jag vid vandrarhemmet där vi bor. En gammal skraltig ladugårdsvägg är tjusig.....eller??

 

Så även en gammal pinnstol mot lämplig bakgrund! Eller...??

   

Speglingen i vattnet av Österplana ångsåg bjuds du här på! 

  

Kabblekan har jag en viss förkärlek till eftersom det är en av vårblommorna i fjällen.

    

Houps - vilken vacker tulpan det stod någonstans - vet ej var...


Åhhh sa jag bara vid denna konst! 


     

Egentligen skulle jag vilja visa dig alla 500 bilder jag tagit idag....men då blir du säkert trött! Så även jag nu - natti natti!

ANNONS
Av Gun - 5 maj 2011 21:51

Ikväll var det brodericafé i Kulturhuset. Det är Elin med bloggen Med nål och tråd som tagit initiativ till det. När caféet skulle stänga kl 20.00 så kändes/märktes det att vi alla hade kunnat sitta kvar ett bra tag till.

Där var bl.a Brodera nu, Marias garnhändelserHedvig handarbetar och Marias meningsbyggnad.Jag broderade färdigt de tvåändsstickade svarta vantarna och så började jag på ett armband. Det visar jag en annan dag för nu har jag litet brådis och ska packa. Vi är ett gäng som åker till Kinnekulle i helgen för att åka runt där på Vårrundan.

Av Gun - 4 maj 2011 21:40

Det är ett tag sedan de här muddarna blev klara. Jag är med i månadens mönster och där publicerade jag dem på direkten. Hade tänkt mig hinna med att skriva ihop mönstret till dig - ja, förutom paret då som redan finns. Det får bli framöver märker jag....det är "mytje" nu så här på våren!Idag var jag på stickcaféet på Nordiska muséet. Snällaste Tålamodspåsen hade tagit med sig material för att visa mig hur man gör Temaribollar. Hon visade också en bok om detta, som jag ska jaga fatt på. Jaha, nu blir det mer att pyssla med för denna pysselfarmor - hujedamej!

Av Gun - 3 maj 2011 20:31

Tjohoo - ska bli såååååå spännande och kul att åka till Risbrogäddorna stickevent i oktober.


Det känns som jag fått en julklapp eller kan det vara en födelsedagspresent?!! Hur som, så känner jag mig redo att åka ----NU!


(Bilderna är lånade från Risbrogäddorna)

      


Kanske är du där...?

Av Gun - 2 maj 2011 20:50

Den här bloggen får mig att tokskratta!

Klicka på loggan!


 
Av Gun - 1 maj 2011 11:43

På tomten finns en stor mossig sten. Kanske ska jag lägga stickningen där för att ha den till hands när jag rätar upp mig från neråtböjandet i rabatterna?

(klicka på bilderna så blir de större)

Det är kanske litet konstigt att sticka en mössa nu så här på våren, men det är väl bra att vara ute i god tid. Anledningen är egentligen en helt annan. När vi åkte från gården i Lappland efter påskledigheten stannade vi till i Sollefteå. Där hastade jag bl.a in i en garnbutik där en tjej frågade expediten om det kanske var något fel på diagrammet i det här mönstret. Litet nyfiken var jag allt och lade mig i....och fick på det viset också en kopia av det här mönstret. Tack!


Nu har jag börjat sticka mössan och om du okända är inne på min blogg, så kan jag informera dig om att mönstret är helt okey. Det jag kommer att göra är att förstora upp diagrammen mycket större för då är det lättare att hålla reda på färgmärkningarna. De är pyttesmå nu och det ställer till det har jag märkt.


Hoppas du okända att du hinner få mössan klar till din sons födelsedag i juni.


Nu kommer det att bli en hel del trädgårdsarbete för min del framöver, så förvänta er icke uppdatering varje dag här hos mig. Här kommer en kavalkad med blomsterbilder från min trädgård.

(klicka på bilderna så blir de större)

           

Ja och däremellan blir det turer med MC:n. Var ute en sväng igår. Härligt!

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se