pysselfarmor

Alla inlägg under juni 2011

Av Gun - 13 juni 2011 19:52


Rasmus (klicka på blå länken!) vill se bilder av Nelly..?! Kanske är han förälskad?

(klicka på bilderna så blir de större)


Visst ser hon litet förnäm ut här?
 

    


Titta på den högra tassens position....så håller en hunddam sin tass!

 


Jag blir så trött på Pysselfarmorns klickande....


       

ANNONS
Av Gun - 11 juni 2011 20:00

Inte blir det mycket gjort på kvällarna när jag kommer hem från jobbet. Upplever som att jag mest sitter i soffhörnet och "kippar" efter luft i värmen. Nu ska jag inte gnälla utan tänka på vintern som varit när jag önskade värme....och nu vill jag ha liiiiiiiiiitet svalare. Tänk jag tror att människan är aldrig nöjd!


Men nöjd är jag när barnbarnen med familjer kommer! Tjo och tjim i luckan....till och med farmor och Herrn i huset sprang genom den kalla vattenspridaren. Inga bildbevis, men jag kan berätta att jag kommer ihåg den isande kylan av det kalla vattnet!!


Det är skönt i skuggan tycker Elsa och Linnea.


 


Max undrar vad som händer när vi springer "genom" vattenspridarens kalla vatten och gallskriker!


 

Blivande fotbollsproffs?  

ANNONS
Av Gun - 8 juni 2011 16:30

Kolla in dessa små söta kaniner och nallar!

Det är All About Ami som har skapat dem.


Jag har lånat bilderna från hennes blogg.

Beskrivningen till kaninerna finns här!


    

      

Av Gun - 7 juni 2011 15:37

Tog med mig några saker som jag måste göra helt klara.......de var liksom nääääääästan klara. Men nu ÄR de klara!  


Ett återbruksprojekt...virkade dukar som jag köpte på Loppis och sydde fast på ett ihopvikt förkläde. Förklädesbanden klädde jag med ett gammalt brickband som jag virkade någon gång på 1980-talet! Sedan tyckte jag att väskan behövde en massa olika virkade blomster för att få det rätta intrycket.


(klicka på bilderna så blir de större)En sypåse som jag testat att göra olika blandtekniker på. Jag köpte mycket sådant hos Canvas på Syfestivalen bl.a angelinafilm och litet olika färger. En gammal spets hamnade på sypåsens sida och en gammal tråkig knapp klädde jag in med pärlor.  

Av Gun - 5 juni 2011 16:57

Fanö ligger utanför staden Esbjerg. Vi hade inte planerat att åka över till Fanö, men det blev så ändå eftersom kartläserskan snabbt ändrade planen därför att Christel Seyfarths butik lockade och pockade på ett besök   


Färjan går flera gånger i timmen, så det går snabbt att åka fram och tillbaka. Men vi blev helt "sålda" på ön efter den tur som Christel tipsade oss om - Tack!


Ta vägen efter västra delen av ön sa hon....och jag uppfattade inte att det var på stranden vi skulle köra, men det gjorde Herrn i huset. Klok som han är sa han ingenting för han vet hur förskräckt jag är för sådana turer....Tack du också för den här turen glömmer jag aldrig. Fantastiskt att köra där - 15 kilometer lång sandstrand färdas man på. Du kan ta dig fram precis hur du vill....stanna till och dricka medhavd kaffe, fälla upp en stol och läsa en god bok, sitta bara och njuta eller plocka musslor som många gjorde. Hoppas mina bilder kan ge dig en idé om hur tjusigt det är där. Jag säger bara   RES DIT! Vi kommer absolut att åka tillbaka och tillbringa flera dagar på den ön!

(klickbara bilder så att du ser dem i större format!)

  

  

  

  

 

Av Gun - 3 juni 2011 19:19

Wihoooooooooooooo!! Kartläserskan styrde bilen mot Fanö och till Christel Seyfarths underbara butik. Och vilket bemötande vi fick av Christel. Nu har jag verkligen slagit till och förvånat mig själv. Jag ska sticka en av hennes sjalar - Bon Bon. På köpet får jag lära mig att klippa i det jag stickat - hujedamej såååååååååå modig jag blev helt plötsligt!


(klicka på bilderna så blir de större)

       

Dessutom tipsade hon oss om en otrolig tur på Fanö. Bilder från den turen visar jag en annan dag.

Som kuriosa i det hela så är det så att jag har fem bröder och broder nummer fem heter Seifert i förnamn. En "försvenskning" av hennes efternamn. Jag har för mig att det fanns en berömd sprinter som hette Seyfarth och att det var efter honom mina föräldrar skapade brorsans förnamn.

Av Gun - 2 juni 2011 18:18

Straxt söder om Ribe ligger ön Mandö som har en skraltig grusvägsförbindelse med land vid ebb. Vi tog Mandöbussen tur och retur idag.

(klickbara bilder)


Om du klickar upp bilden så att den blir större tror jag du ser en väg som försvinner bort där i mitten av bilden.......

 


Här är en bil på väg till Mandö - vi är på väg därifrån.     

 

Ulleverantörer fanns det gott om!

Här åker vi över en byggd vall.
 

Av Gun - 1 juni 2011 17:46

Nu har jag återigen fått kontakt med internet.....   

Tack alla för kommentarerna - ska försöka hinna besöka er allteftersom.


Försökte koppla upp mig hos tidigare värd, Ravnshus, men det ville sig inte. Nu är vi i Ribe - Danmarks äldsta stad. Fantastiskt vackra miljöer. Kameran har gått varm i tre timmar nu = 420 bilder. Puh!


Vi har kört hit från Skagen via bl.a Tversted. Straxt utanför Tversted ligger Tannisby. OCH i Tannisby har Marianne Isager sin hemvist! Tänk vilken tillfällighet att vi åkte där förbi.....   Även Herrn i huset blev fascinerad av Mariannes skapelser och mönster. Som t.ex det här mönstret som fanns på en kruka i Bolivia (hoppas jag kommer ihåg rätt). Det mönstret fanns nu på en tröja.OM jag köpte något?!   


      

 

Vill väl inte påstå att jag är någon hejare på danska, men nog attans ska jag klara av mönstren i de här böckerna och så finns ju google....

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se