pysselfarmor

Direktlänk till inlägg 1 april 2012

Billitteratur och sticke

Av Gun - 1 april 2012 17:18

Mina planer var att jag skulle sticka den här lilla docktröjan klar igår i bilen på väg upp till gården i Lappland. Det är en docktröja i halländskt binge. Ärmhålen och halsringen klipps upp när stycket är färdigt.Mönstret finns i den här boken som innehåller mönster från 1950-talet till baby, barn och docka. Jag har lånat den på biblioteket och har tänkt mig att sticka ett par dockkläder ur den. Men inte stickade jag något!Jag började läsa Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh. Detta är Zinats debutroman och första boken i en trilogi. Zinat är mest känd som ståuppkomiker. Huvudpersonen Shirins historia baseras på Zinats egen flykt till Sverige med sin 2-årige son 1991.  Även om delar av historien är fiktion så känns boken väldigt självbiografisk. Shirin flyr från Irans begränsningar och villkoren som hårdnar framför allt för kvinnorna med Ayatollan Khomeini vid makten. Hon rymmer också från sin våldsamma make som hon blev bortgift med mot sin vilja som 16-åring. Berättelsen handlar också om Shirins brokiga skara av släktingar. 


Zinat har en förmåga att skildra svåra upplevelser osentimentalt och dramatiskt på samma gång.


 
 
med nål och tråd

med nål och tråd

1 april 2012 20:15

vilken söt liten tröja

http://mednalochtrad.blogspot.com

 
Elisabet

Elisabet

1 april 2012 22:17

Celia Dackenbergs bok är verkligen fin! Jag känner igen min egen barndom i den. Mitt exemplar är just nu utlånat till min mamma.

http://textilainslag.wordpress.com

 
Anette

Anette

2 april 2012 08:01

Antar att ni har snö kvar så ni är nöjda? Jag skulle inte ha något emot att bli av med den snart!!! Jag ska kolla med Sanna om skelleftetyget. Hur stor bit behöver du, om hon har kvar något?

http://anjson.wordpress.com

 
Eva Hudin

Eva Hudin

2 april 2012 08:02

Hej Gun, kanske är det min dator som inte vill ibland. Nu poppar din kommentarsida upp och ser olik ut igen, men nu har jag i alla fall en ruta att skriva i. Jag trodde nog att fjolårets svanungar blev stora och vita under vintern, men nu vet jag bättre. Halländskt binge är fint, och det där med att klippa upp har jag alltid tyckt verkat vettigt utan att någonsin våga göra det. Jag menar, bara sticka på och så klippa när det är dags, sicksacka och sy i hop. Nu vet jag att det kan vara mer komplicerat med så med speciella klippvarv i sticket. Det är jag som i vanlig ordning bara tänker på att göra det lätt för mig, klippa och klistra! Zinat Pirzadeh ska jag absolut läsa eller lyssna på. Just det där med att skriva/berätta om stor dramatik utan att bli sentimental är en konst (tror jag).

http://eva-hudin.blogspot.com

 
Beijan

Beijan

2 april 2012 15:27

Du är bara bäst så du vet detta. I dag köpte jag en lott som du sa. Det var 50:- på den tog två lotter till o turen med mig så var det 50:- o 100:- Så nu är frågan om jag ska ta nya ? Du spår ju så bra så du kan väl ge mig ett tips hihi. Vilket sött garn du har till docktröjan. Ha en mysig dag kram Beijan

http://www.husetpakulla.blogspot.com

 
Miastickar

Miastickar

2 april 2012 18:06

Vilken söt docktröja! Har ni samma aprilväder där som vi har nere vid kusten, snö och sol om vartannat!

http://www.miastickar.blogspot.com

 
skogstrollet

skogstrollet

3 april 2012 01:07

Så söt liten tröja men inte helt lätt att sticka, antar jag. Med så mycket mönster kan då inte jag tappa koncentrationen en enda gång. Men du är säkert bättre än jag på det.
Min man säger att jag stickar på, bara för att sedan riva upp hälften.
Och det är faktiskt så jag gör...men framåt går det om än sakta.

http://skogstrollettycker.blogspot.com

 
Eva Hudin

Eva Hudin

3 april 2012 07:20

Ja du, de små stugorna kan vara riktigt fina, men också gräsligt fula. När så många människor trängs ihop på en liten yta blir det en salig blandning av tycke och smak. Men populära är dom, stugorna! Jag skulle bli galen av att bo så och framförallt under det som kallas semester.
Heja Heja Heja, traska på du så stegräknaren börjar ryka. Har fått för mig att IT-folken mest sitter på sina rumpor :-)
Ja, tänk om man kunde slänga datorn i väggen, sedan stampa på den med full kraft och svära utav bara helsicke för att få den att börja sköta sig igen. Det skulle inte vara så dumt!

http://eva-hudin.blogspot.com

 
Ingen bild

Stickgreta

3 april 2012 09:55

Jag har också fått bekräftelse och program. Däremot har jag inte fått någon bekräftelse på boendet. Oj vad kul det ska bli
Glad påsk och njut

 
Hedvig

Hedvig

3 april 2012 20:06

Åååååååh vilken fin tröja! Så underbar!!! :)

Det är samma här. Morgnarna och förmiddagarna är klart värst, sen blir det bättre under dagen. Men HV ska jag nog klar!

Ha en riktigt fin påsk nu så ses vi på nästa broderikafé istället!

Kraaaam

http://hedvighandarbetar.blogspot.com

 
Ingen bild

Anna Maria Hult

3 april 2012 20:55

Så lustigt jag har stickat den där tröjan till dockan i blått och vitt.
Underbar bok stickat från ...
Jag hoppas också på snö och sol i påsk

 
Mmatilda

Mmatilda

3 april 2012 21:24

Det var ett otroligt fint mönster på den docktröjan, så fina saker minns jag inte från min barndom, den inträffade nog nåt årtionde senare än grejerna i den här boken kommer ifrån... mera köpt än hemstickat var det nog och mera "moderna" konstmaterial än ull...
Jord under naglarna får man inomhus (omplantering av mina bonsaier) här hos mig, för här liksom i lappmarken är det fortfarande djupt med snö ute!

http://virkstaden.blogspot.com

 
med nål och tråd

med nål och tråd

3 april 2012 22:08

du gör mig alltid så glad med dina fina och omtänksamma kommentarer. Hoppas du har det gött däruppe!

http://mednalochtrad.blogspot.com

 
maidi

maidi

4 april 2012 11:48

Men oj så mycket du hunnit med sen jag var här sist, och fina grejer gör du hela tiden..
Önskar dig nu en riktigt Glad Påsk

Kram Maidi

http://www.svartairisen.blogspot.com

 
kanarin

kanarin

4 april 2012 22:15

Såna böcker fastnar man i, tänk vilka öden och vad tryggt vi har det här. Vi bor ändå i samma värld men så mycket är olikt, en ögonöppnare att läsa hur andra har det.
Vilken himlade söt tröja! ...klippa upp i halsen, inte bara för ärmarna, jag är inte säker på att jag förstår riktigt. Visa mer hur du gör!
alltså, ja jag borde nästan göra en bok som jag håller på ;), tack sötaste du för uppmuntran (det uppskattas jättemycket ska du veta). Vet inte om det blir bok..mönster någon gång för det där med att skriva ner hur jag gör tenderar att bli rätt sporadiskt, fast ibland tar jag mig i kragen... Skriva ner och ha koll tar bort lite av det roliga och gör allt för tekniskt. Teknisk är jag väldigt lite.. men om jag någon gång .. då ska jag skicka en bok till dig! :)
Ha en riktigt härlig påsk!

http://femtinio.blogg.se

 
Norrstickan

Norrstickan

4 april 2012 22:32

Ha en skön Påsk i Lappland!

http://norrstickan.bloggo.nu

 
Eva Hudin

Eva Hudin

5 april 2012 07:32

Skruttgummorna får hitta sina egna sätt att röra på sig när gym-maskinerna blir för tuffa OCH avancerade. Igår förmiddag krattade jag bort gammal jord i de små smala blomsterrabatterna för att fylla på ny jord. Det räckte för att jag skulle bli liggande några timmar med värk. Så den där lilla rara stugan ute på vischan kan jag glömma liksom björkvedssprak och rök. Nej, här får man släppa penslarne loss i stället och ge järnet medan man sitter bekvämt. Du är så välkommen! Här är det trångt men so what! Men nu måste jag ju fråga vad det är för vits med att måla på baksidan av gamla tapeter? Undrar om norrnorrländska kroppkakor smakar som öländska?
Klem!

http://eva-hudin.blogspot.com

 
Ulrika

Ulrika

5 april 2012 12:37

Jag kan inte läsa i bilen, blir åksjuk direkt, däremot visade det sig att jag kunde sticka. Däremot inte sånt som du stickar för det krävs ju att man läser. Sockar gick dock bra.

Ha en Glad Påsk!

Kram♥

http://ulrikasyr.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gun - 18 augusti 2016 14:01

Efter en hel del funderande så lägger jag nu bloggen på hyllan.    Jag instagrammar numera så där kan du besöka mig. Tack alla besökare här genom åren och vi ses   https://www.instagram.com/pysselfarmor/ I have decided to drop my blog and...

Av Gun - 15 juli 2016 22:34

När jag "städade" mina pelargonier och bröt av blommor och blader av misstag, så kom jag på att jag virar in det i vitt bomullstyg och stoppar ner paketen i vatten i en glasburk. Burkarna får stå i solen ett par veckor och liksom färga själv nu. Anle...

Av Gun - 2 juni 2016 21:56

Här blir det som vanligt inte mycket uppdaterat nu för tiden eftersom jag har instagram. Jag stickar på min sjal som jag började på för en tid sedan. Det är ett gratis mönster som du hittar på Ravelry     Nästansjö är en by inte så långt frå...

Av Gun - 22 april 2016 20:12

För några veckor sedan var jag åter på kurs hos HV-skolan och Stickresan handlade då om sticktraditioner i Hälsingland.   Jag hade sedan länge ett par tvåändsstickade vantar efter eget mönster liggande och som jag hade broderat på. Nu passade det...

Av Gun - 27 mars 2016 15:29

Under påsken på gården i norr har jag avslutat en del stickrelaterade projekt. Sockorna är nu klara och invigda.   De tåändsstickade vita vantarna är klara och så har jag påbörjat ett par till.         Nu har jag också börjat på en s...

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards