pysselfarmor

Direktlänk till inlägg 6 juni 2012

Love löven på Liljevahls!

Av Gun - 6 juni 2012 17:12

Idag var jag på Liljevahls utställning "Ser du löven för alla träd" som ingår i firandet av att Hemslöjden fyller 100 år.  Tur att utställningen pågår ända till 2 september, så att jag kan gå dit flera gånger för gosch så mycket folk det var idag! Blev litet trångt till slut och svårt att titta på löven. Jag hittade mitt löv och några andras, men inte alla de jag ville se. Tyvärr hade jag fått fel förnamn - Gun-Win ?? heter jag inte    får se om det går att korrigera.


Här är mitt löv, nr 1684. Det finns i första salen man kommer in i.
Kanten runt lövet är en teknik som heter fattigmanspets.


   

Det fanns andra utställningar där också bl.a Carina Olssons fina saker som hon jobbade frenetiskt med när vi i "ullgänget var på Ingmarsö.


 


Tyvärr fanns det inte en "suck" att hinna med att ta namnen på alla dessa duktiga hantverkare, men du kan väl titta och njuta ändå. Jag är full av beundran för all kreativitet och duktiga hantverkare det finns!


Vad sägs om nya näverskor inför sommaren?



En av Johanna Törnqvists  halskragar            

 
 
Hedvig

Hedvig

6 juni 2012 18:25

Ååååh vad kul att se alla löven! Jag skippade vernissagen idag, kände att det skulle vara för mycket folk...

Men nu har jag återuppstått i bloggvärlden i alla fall, hoppas vi ses på broderikaféet något mer innan sommaruppehåll! <3

http://hedvighandarbetar.blogspot.com

 
carina

carina

6 juni 2012 18:42

Dit måste man bara ta sig i sommar.

http://sinneskattenspyssel.blogspot.com

 
Mona

Mona

6 juni 2012 20:08

Vi åker dit på onsdag nästa vecka.Ska bli så intressant att se alla dessa löv från hela Sverige. Få se om vi hittar vårt eget. Förhoppningsvis är det inte lika mycket folk då.

http://hagstaskola.blogspot.com

 
Elisabet

Elisabet

6 juni 2012 20:16

Kul att få en försmak av det hela! Jag åker troligen dit på torsdag.

http://textilainslag.wordpress.com

 
Kamfjord

Kamfjord

6 juni 2012 21:30

Hittade mitt löv till slut, väl gömt i ett hörn. Det var en fin utställning, absolut, hoppas alla människor som var där idag inser att man kan komma tillbaka och titta. Trevligt att få träffa dig igen, jag hoppas att du får en fin sommar!

http://www.kamfjordstradar.blogspot.com

 
Mmatilda

Mmatilda

6 juni 2012 22:10

Så mycket inspiration och mycket fint det finns att se! Till och med jag kommer att ta mig dit - någon gång i sommar blir det en stockholmsresa, vet dock inte ännu när.

http://virkstaden.blogspot.com

 
Garntrollet

Garntrollet

7 juni 2012 06:22

Vad roligt att få ha med ett litet konstverk :-) Fint löv. Jag såg ett inslag på Kulturnyheterna om utställningen. Tyvärr var det konstkritikern Dennis Dahlqvist som recenserade (och han gav utställningen fina lovord) men jag har så svårt för honom, så jag fick lite "blah-ha" känsla. Jag får nog försöka se bortom hans recension och pallra mig iväg och se den och göra en egen bedömning. För den ser jätteintressant ut!

http://www.garntrollet.se/blog

 
Eva Hudin

Eva Hudin

7 juni 2012 07:10

Hade jag möjlighet skulle jag då verkligen besöka utställningen. Så mycket fint att beskåda och inspireras av. Jag lovar, jag ska påminna dig om de utlovade fröerna :-)

http://eva-hudin.blogspot.com

 
Nett

Nett

7 juni 2012 08:21

Så många vackra ting :)

Klart.. du är så välkommen så till mitt pysselrum :)

http://www.enkoppkaffe.se

 
Ingen bild

Gerda-Thyra

7 juni 2012 09:11

Kul att du var där och hittade ditt löv! Synd att det var så himla mycket folk! Träden ser ut at stå jätte-tätt... kan tänka mig att det måste vara svårt att hitta de olika löven som man vill se! Verkar vara en utställning som tar tid att titta igenom!

 
Ingen bild

Elisabeth

7 juni 2012 09:21

Tack för "titten" på alla löven. De ser ut att stå väldigt tätt. Men jag skall ju dit och bilda mig en egen uppfattning. Kanske behöver fler tittar om jag skall kunna smälta alla löven.

 
maidi

maidi

7 juni 2012 13:23

Här sitter jag och dreglar över alla dina bilder..
Ditt löv är såå fint och jag fastnade för den där grå trägrejen med oranga detaljer...

Kram Maidi

http://www.svartairisen.blogspot.com

 
Ingen bild

stickgreta

7 juni 2012 13:45

Men oj. Nu bara måste jag dit. Tack för att du visar smakbitar

 
lopplisa

lopplisa

7 juni 2012 20:14

Kul att ha lockats hit! Jösses vilka inspirerande bilder! Jag ska självklart dit och checka, jag också. Fint ditt löv spirar! Härlig grön kulör! Fattigmansspets? Där lärde jag mej ngt nytt!

http://lopplisa.wordpress.com

 
carina

carina

8 juni 2012 20:52

Fina löv. Såg att du blåst glas oxå, himla fina.
Himlars vad flitiga alla är =)
Trevlig helg önskar jag dig!

http://carinasvirkning.blogspot.com

 
Elanit

Elanit

8 juni 2012 23:03

Och hur tror du det ser ut bland mina pysselgrejor då...? Jag tror det är en epidemi bland skapande människor! NU har jag dock gjort ett städryck åtminstone i kökssoffan, det var gräsligt efter allt bröllopspysslande! Men en kökssoffa är att rekommendera, den rymmer massor, och grejorna syns inte... ha ha!

http://www.elaknit.blogspot.com

 
Metta

Metta

10 juni 2012 09:46

Så mycket fint du visar från Liljevalchs. Hoppas kunna ta en tur till Stockholm för att se utställningen nästa gång KM är på växelboende.
Önskar dig en bra söndag! Kram

http://mettasblogg.blogspot.com

 
Anette

Anette

13 juni 2012 08:51

Hoppas, hoppas att jag får möjlighet att åka ner till Stockholm innan utställningen slutar. Det vore fantastiskt att få se den!

http://anjson.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gun - 18 augusti 2016 14:01

Efter en hel del funderande så lägger jag nu bloggen på hyllan.    Jag instagrammar numera så där kan du besöka mig. Tack alla besökare här genom åren och vi ses   https://www.instagram.com/pysselfarmor/ I have decided to drop my blog and...

Av Gun - 15 juli 2016 22:34

När jag "städade" mina pelargonier och bröt av blommor och blader av misstag, så kom jag på att jag virar in det i vitt bomullstyg och stoppar ner paketen i vatten i en glasburk. Burkarna får stå i solen ett par veckor och liksom färga själv nu. Anle...

Av Gun - 2 juni 2016 21:56

Här blir det som vanligt inte mycket uppdaterat nu för tiden eftersom jag har instagram. Jag stickar på min sjal som jag började på för en tid sedan. Det är ett gratis mönster som du hittar på Ravelry     Nästansjö är en by inte så långt frå...

Av Gun - 22 april 2016 20:12

För några veckor sedan var jag åter på kurs hos HV-skolan och Stickresan handlade då om sticktraditioner i Hälsingland.   Jag hade sedan länge ett par tvåändsstickade vantar efter eget mönster liggande och som jag hade broderat på. Nu passade det...

Av Gun - 27 mars 2016 15:29

Under påsken på gården i norr har jag avslutat en del stickrelaterade projekt. Sockorna är nu klara och invigda.   De tåändsstickade vita vantarna är klara och så har jag påbörjat ett par till.         Nu har jag också börjat på en s...

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards