pysselfarmor

Direktlänk till inlägg 16 juli 2012

Fotoutmaning hos Sticka mera - temat Händer

Av Gun - 16 juli 2012 01:25

Sista temat den här veckan i fotoutmaningen hos Ulrika med bloggen Sticka mera är för temat händer.

Du kan läsa mera om utmaningen hos henne här *klick


Den här bilden är väldigt stillsam – ingenting händer ju här tycker du. Men det kan jag lova att med hjortronblommor kan det hända väldans mycket väldans snabbt så att det inga hjortron bliva!


De kan regna bort, de kan torka bort, den kanske inte pollineras, de fryser bort, de haglar bort….ja alternativen är många så det är ingen som riktigt kan förutsäga om det blir gott om hjortron i år trots många blommor. Oddsen att det blir gott om hjortron utifrån att man ser många blommor händer inte ofta.

     

 Vill du se en annan tolkning av temat händer kan du titta in på min fotoblogg Bilder från förr och nu

 
 
Mmatilda

Mmatilda

16 juli 2012 10:25

En liten vacker blomma, hoppas den får bära frukt! Kan meddela att hos oss finns bärkarten redan. Fenomenet med många blommor och nästan inga bär känner jag igen från åkerbären: Fläckvis kan man se stora rosablommiga områden tidigt på sommaren, och man ser fram emot den kommande bärskörden... som ibland inte blir nånting överhuvudtaget!

http://virkstaden.blogspot.com

 
Nett

Nett

16 juli 2012 11:30

Så vacker blomman är, och själva bären är ju inte dumt det heller. Mumma för hjortronsylt :)

http://www.enkoppkaffe.se

 
Ingen bild

stickgreta

16 juli 2012 18:19

Det kan ju vara skönt att det är tyst också. Ja du har rätt. Jag får mani på olika saker, men säljer inget så nu får jag ta det lugnt ett tag. Ska åka och hämta min mor i Uppsala på torsdag och så blir hon kvar en vecka. Sedan är det hennes 90-årsdag så jag ska nog fylla tiden. Ha det bäst bland mygg och knott.

 
Gerda-Thyra

Gerda-Thyra

16 juli 2012 19:49

Åh... hjortron, så himla gott! Förr, när mormor levde så var jag jättebortskämd med hjortron, både som sylt och med bären som de var, gott till glass! Numera så köper jag en liten burk sylt emellanåt och njuter!
Jo, visst var det kul att veta att kedjebroderiet har kommit fram till Lina igen, ska bli så spännande att få se det färdiga resultatet! Och tydligen är tidningen Hemslöjd villiga att skriva om kedjebroderierna också, kul!
Du har så rätt när du skriver att den här fotoutmaningen inte är som de bland fotobloggarna... ingen stor respons, precis... men jag har nog inte varit så bra på att kommentera runt jag heller, har knappt varit hemma vid datorn, har inte någon sommarsemester + att vår lägenhet är färdigrenoverad nu och den lilla tid jag har över så försöker jag "ställa iordning till beboeligt skick igen"!

http://helenej.blogspot.com

 
Miastickar

Miastickar

16 juli 2012 20:00

JA nu är spänningen olidlig, ska det bli några hjortron? Det har inte varit hjortron här på flera år så förråden är tomma! Vi hade dragit upp förtältet för att få skugga till tvillingarna och den kvällen satt jag där för att komma undan mygg ocg brems. Har ni brems uppe i fjällen?

http://www.miastickar.blogspot.com

 
Hedvig

Hedvig

16 juli 2012 21:26

Ja, usch vad jag längtar efter hösten. Jobbar ändå hela sommaren så den kan va för min del. I höst blir det HV, broderikaféer och flytta. Mycket bättre! :)

http://hedvighandarbetar.blogspot.com

 
Marre & Rasmus

Marre & Rasmus

17 juli 2012 09:20

Tack vännen min... Önskar er en fortsatt trevlig sommar!"

Fint blomster :)

Kramiz

http://papillonbus.bloggplatsen.se/

 
Tomtan

Tomtan

17 juli 2012 18:32

Jag undrar jag..... De ska väl hagla eller frysa eller nått :D

http://www.entomtastankar.wordpress.com

 
ullabritt

ullabritt

18 juli 2012 09:34

Härlig och hoppfull bild trots alla skäl du anger för att det kanske inte blir något. Hjortronvecka i norra Dalarna nästa vecka. Gjorde en liten blomspaning runt midsommar. Trodde inte jag skulle finnas några blommor efter denna konstiga snöfattiga vår, men det såg hoppfullt ut. Det är nu det gäller, håller tummarna.

http://ullabritt.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gun - 18 augusti 2016 14:01

Efter en hel del funderande så lägger jag nu bloggen på hyllan.    Jag instagrammar numera så där kan du besöka mig. Tack alla besökare här genom åren och vi ses   https://www.instagram.com/pysselfarmor/ I have decided to drop my blog and...

Av Gun - 15 juli 2016 22:34

När jag "städade" mina pelargonier och bröt av blommor och blader av misstag, så kom jag på att jag virar in det i vitt bomullstyg och stoppar ner paketen i vatten i en glasburk. Burkarna får stå i solen ett par veckor och liksom färga själv nu. Anle...

Av Gun - 2 juni 2016 21:56

Här blir det som vanligt inte mycket uppdaterat nu för tiden eftersom jag har instagram. Jag stickar på min sjal som jag började på för en tid sedan. Det är ett gratis mönster som du hittar på Ravelry     Nästansjö är en by inte så långt frå...

Av Gun - 22 april 2016 20:12

För några veckor sedan var jag åter på kurs hos HV-skolan och Stickresan handlade då om sticktraditioner i Hälsingland.   Jag hade sedan länge ett par tvåändsstickade vantar efter eget mönster liggande och som jag hade broderat på. Nu passade det...

Av Gun - 27 mars 2016 15:29

Under påsken på gården i norr har jag avslutat en del stickrelaterade projekt. Sockorna är nu klara och invigda.   De tåändsstickade vita vantarna är klara och så har jag påbörjat ett par till.         Nu har jag också börjat på en s...

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards