Linneas kofta, som jag visat tidigare, kan jag inte blocka förrän jag är i Tumba igen. Där har jag den stora pusselhopphagen för ändamålet.
Så nu ska jag sätta stickorna i Elsas kofta.
Och man ska börja med kragen.
Tror att det är typ upp- och nedkofta.
När jag sitter vid brasan ute så vill jag tälja.
Tror, näää jag vet, att detta är början till en festspira som ska dekoreras på något sätt med björnmossa och band.
En ny sypåse är på gång också.
Var ju på kurs i Järvsösöm i Järvsö och tänkte att jag ska träna litet!
Fick för mig att bjuda hela byn på palt- och kroppkakefest.
Alla tacka ja - vi blev sammanlagt fyra!
Den ljusa är kroppkakan och då är slutledningsförmågan lätt vad det andra är. Lingonsylt är ett måste till båda, men till palt vill jag också ha smör- och sirapsröra. Det tycker min sambo är en något konstig kombination, men till hans förvåning så gjorde ena grannen en likadan röra!
Eva Hudin
4 augusti 2012 05:51
"Elsas kofta" ser urläcker ut. Vilken härlig sysselsättning vid brasan. Akta fingrarna bara! Kroppkakor och pitepalt mättar. De regionala/lokala variationer är stora, inte minst vad man ska ha till. Det sägs t ex att man i Bohuslän måste ha lingonsylt till sillen.
http://eva-hudin.blogspot.com
carina
4 augusti 2012 08:10
Stora fester för hela byn du tar då i!
Jag skulle gilla din by, man kanske har en möjlighet att vara ifred där?
Själv är vi i vårt paradis efter en veckas jobb och som av en händelse så ringde tre i går och kommer och sover över tills söndag....så blev det med den ensamheten.
Ha en skön fortsättning av helgen.
http://sinneskatten.blogspot.com
miastickar
4 augusti 2012 10:05
Elsas kofta ser fin ut och blir nog bekväm när den är ribbstickad! Palt äter jag gärna men bara med smör, ingen lingonsylt eller sirap! Lingonsylt är tradition här dock inte sirapen!
http://www.miastickar.blogspot.com
Gun
4 augusti 2012 13:46
Det var då mycket fint att titta på i dom två inläggen. Lingonsylt är en favorit hos mig, går att använda till nästan allting :)
http://syssi.blogspot.com
Anette
4 augusti 2012 19:05
Åh, om vi hade bott i byn och fått dessa delikatesser! Vi puttrar upp till Borkan på tisdag och fiskar några dagar. Kanske får vi möjlighet att ses :-) Den koftan ser ju superfin ut!
http://anjson.wordpress.com
Cecilia
5 augusti 2012 10:02
Den festen hade jag gärna kommit på!
Jag tror att det är hälsosamt att "behöva" planera sina inköp. Det är lite tokigt som vi har det nu att det går att få tag på nästan allt nästan dygnet runt. Ja, inne i Göteborg är det väl dygnet runt som gäller för mat. Jag är inte så ressugen i mig själv men följer sonen alltefter hans försiktiga önskemål och har på kuppen fått se och uppleva en hel del! Inlandsbanan kände jag inte ens till innan han föreslog det, men det var fint. Annars tänker jag mer som du, gott att få vara stilla... :-)
http://cecilias-sida.blogspot.com
Myzpyz
5 augusti 2012 21:24
halloj!
ledsen att jag varit osynlig, det har varit lite för mycket bara...
mmmm palt o kroppkakor *avis* bara haft smör o lingon till, aldrig sirap.
ska du på Risbrogäddornas stickevent?
kraMyz
http://myzpyzzel.blogspot.com
stickgreta
7 augusti 2012 18:26
Ja det är kul att brodera. Kul att Järvsö hänger med.
Har du gjort kroppkakor själv? Då är det gott och som sagt lingon gåt till allt.
"Blommorna" på min blogg är nog tallört även om du räckte upp handen och allting. Jag förstår att tallört lever i barrskog och vätteros i lövskog
Karina
11 augusti 2012 23:53
Smör och sirapsröra hade vi alltid till palt när jag var barn men nu nöjer jag mig med smör och lingon. Härligt när hela byn tackar ja, jag skulle inte bjuda in hela byn till paltfest. Det bor väl ca. 300 pers. här, skulle kunna bli lite trångt ;)
http://himmeloch.blogspot.com