pysselfarmor

Direktlänk till inlägg 13 mars 2014

Stickböcker jag fått

Av Gun - 13 mars 2014 14:18

Dessa två böcker har jag fått för längesedan, men glömt bort att presentera dem här. Tänk jag lärde mig inte av hur svårt det var att sticka efter danskt stickmönster utan nu ska jag ge mig på norska också!

 


Sidel J Hoiviks bok Lekre masker & Lekne sting innehåller bland annat dessa fina!

   


Härligt stickat av Lene Holme Samsoe har bl.a den här fina koftan.

 

Fastän innan jag överhuvudtaget börjar på något nytt borde jag sticka klart min tröja som jag började på för evigheter sedan. Just nu så är jag fördjupad i min släktforskning och har hittat många intressanta ting. Dock inget obehagligt ännu!

 
 
Emilia

Emilia

13 mars 2014 16:13

Fina böcker! Jag har "Laekre masker" och har gjort Fritt etter fana och påbörjat Malene - det är så mkt fint i den att jag vill göra allt ;)

http://emiliawadenstenproject.blogspot.com

 
Carina

Carina

13 mars 2014 17:23

Det är ju just det det finns så himla mycket som man bara måste prova.

http://sinneskattenspyssel.blogspot.com

 
Ylva

Ylva

14 mars 2014 05:45

Den sista koftan /tröjan tyckte jag om mycket ! Tar nog en evighet att sticka dock...krya på dig från maginfluensan inte kul alltså !

http://Fastamaskor.blogspot.com

 
Ingen bild

http://marquerites.blogspot.se/

14 mars 2014 10:43

Är inte så svårt med norska, det fixar du säkert :) Jag har supersvårt för de engelska mönstren, tyvärr är ju ett helt nytt "stickspråk" Har sett många saker jag velat prova annars :) Lycka till med norskan !

 
Mmatilda

Mmatilda

14 mars 2014 11:56

Visst är böcker inspirerande! Fast varken norska eller danska verkar det lättaste för mönsterläsning...

http://virkstaden.blogspot.se

 
Eva H

Eva H

14 mars 2014 17:38

Vilka härliga böcker! Bläddrar hellre i sådana än i sådana om mat och inredning. Lycka till släktforskningen och en trevlig helg på dig!
Eva

http://eva-hudin.blogspot.se

 
Eva H

Eva H

17 mars 2014 08:16

Ja, än är det för tidigt att stuva under mössa och vantar.

Det där med att vara lättroad. Min Petter var kanske runt två-tre år när jag paketerade hans julklappar i tidningspapper under själva julpappret. När han öppnade det senare och såg gamla Hallands Nyheter ropade han förtjust: Åååååh, tidningar! Man går lite i barndom när man blir äldre, inte för att jag skulle bli särskild glad över gamla dagstidningar, men jag behöver inga stora arrangemang och jippon för att bli glad. Jag är lättroad av sådant som roar mig :-)

Jag tror att myllret av vildkaniner kommer att sluta med en avskjutning, folk får sina trädgårdar underminerade av hål och gångar, Inga sådana där stora som man försvinner i men snubbla och snava kan man.

Nu önskar jag dig en bra vecka!
Hälsar
Eva

http://eva-hudin.blogspot.se

 
Gun

Gun

17 mars 2014 20:40

Det var en fin långtröja :)

http://syssi.blogspot.com

 
lopplisa

lopplisa

17 mars 2014 20:51

Fina mönster! Undrar just vad du slår dej på härnäst.. ja, efter avslutad påbörjad tröja förstås! Spännande med släktforskningen. För egen del lär vi härstamma från Gurra Vasa (som de flesta antar jag), för vår del från hans mest olyckliga dotter Sofia. Stackars kvinna som ingick äktenskap efter påtryckningar med en jädra skitstövel.

http://lopplisa.wordpress.com

 
Eva H

Eva H

19 mars 2014 08:39

Kanske behöver jag bara vakna lite mer för att jag vråla Heureka, men just känns det som även huvudet är fullt av vällng och banan (skonsam frukost). Människa där, var pratar du om, jag letar och letar, broderi ger bryderi. Ledamöterna i Hjälpmedelsnämnden kommer att undra varför jag ser så frånvarande ut om jag inte knäcker gåtan innan dess.

http://eva-hudin.blogspot.se

 
Eva H

Eva H

20 mars 2014 08:02

Näääeeee!

http://eva-hudin.blogspot.se

 
Elisabet

Elisabet

22 mars 2014 12:43

Härligt med böcker. Om jag har någon last, så är det nog bokinköp. En fanainspirerad tröja har jag tänkt mig att jag ska sticka någon gång.

http://textilainslag.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gun - 18 augusti 2016 14:01

Efter en hel del funderande så lägger jag nu bloggen på hyllan.    Jag instagrammar numera så där kan du besöka mig. Tack alla besökare här genom åren och vi ses   https://www.instagram.com/pysselfarmor/ I have decided to drop my blog and...

Av Gun - 15 juli 2016 22:34

När jag "städade" mina pelargonier och bröt av blommor och blader av misstag, så kom jag på att jag virar in det i vitt bomullstyg och stoppar ner paketen i vatten i en glasburk. Burkarna får stå i solen ett par veckor och liksom färga själv nu. Anle...

Av Gun - 2 juni 2016 21:56

Här blir det som vanligt inte mycket uppdaterat nu för tiden eftersom jag har instagram. Jag stickar på min sjal som jag började på för en tid sedan. Det är ett gratis mönster som du hittar på Ravelry     Nästansjö är en by inte så långt frå...

Av Gun - 22 april 2016 20:12

För några veckor sedan var jag åter på kurs hos HV-skolan och Stickresan handlade då om sticktraditioner i Hälsingland.   Jag hade sedan länge ett par tvåändsstickade vantar efter eget mönster liggande och som jag hade broderat på. Nu passade det...

Av Gun - 27 mars 2016 15:29

Under påsken på gården i norr har jag avslutat en del stickrelaterade projekt. Sockorna är nu klara och invigda.   De tåändsstickade vita vantarna är klara och så har jag påbörjat ett par till.         Nu har jag också börjat på en s...

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards