pysselfarmor

Direktlänk till inlägg 25 maj 2014

Vernissage i helgen

Av Gun - 25 maj 2014 22:00

Jag är en "periodare" när det gäller vad jag sysslar med. Under många år målade jag väldigt mycket och ställde ut och sålde en del. Sedan helt plötsligt slocknade intresset av olika anledningar. Främst kanske av att folk började beställa vad de ville att jag skulle måla och det ville inte jag - jag målade för min egen skull. Det blev som att sätta ett lock på min kreativitet. 


Jag målar i akvarell, olja och akryl. Både föreställande och "icke-föreställande" dvs konst som man får fantisera kring vad det kan vara. Jag blev så inspirerad att måla kravlöst när jag gick Vedic art utbildningar. Förutom att i ca 10 års tid ställt ut i den större grannbyn i norr, så har jag bl.a varit med på utställning i Subtopia (Cirkus Cirkörs plats i Alby), Galleri Riddaren (tillsammans med ett glatt gäng arbetskompisar) och Folket Hus i Botkyrka.


Nu har jag fått lusten att måla och är med i ett glatt gäng - Hågelbymålarna. Det är Else-Marie Kovacs som öppnar upp sin ateljé  för oss. Jag träffade henne första gången när jag var på en fotopromenad i Hågelbyparken. 


Jag hann inte färdigställa så många målningar till denna utställning, men till nästa har jag säkert mera. Kolla! En röd lapp vid en av tavlorna. Det hade jag inte trott!


   Attans vad den här blå tavlan är svår att återge så man ser figurerna i den!  

 
 
Ingen bild

Margit Axelsson

26 maj 2014 01:34

Vilka fantastiska tavlor du målat.
Man kan se en hel del figurer i dessa.
Jag skulle vilja ha dessa tavlor hemma hos mig. Ja dem är verkligen fint målade.
Ha det så skönt.
Margit(maxelonia)

 
Ylva

Ylva

26 maj 2014 06:10

Nämen du har många strängar på din lyra ! Jättefina. Jag gillade också den som fått en röd prick , för mig är det nog färgerna som du lyckats med alldeles extra bra där.

http://Fastamaskor.blogspot.com

 
Eva H

Eva H

26 maj 2014 07:09

Men guuuud, vad roligt att du målar OCKSÅ! Den där med röda pricken hade jag verkligen varit intresserad av. Jag föredrar abstrakta bilder i olja och akryl och förresten även i akvarell, "färdiga föreställande" lämnar ju inget åt fantasin.
Ja, det så klart att du ska läsa Klingsor av Torgny Lindgren, jag tror inte du blir besviken. Den där med röda prikcen...

http://eva-hudin.blogspot.se

 
lopplisa

lopplisa

26 maj 2014 07:59

Fina alster! Du verkar ta de säkra före det osäkra och leva många liv i ett.. Det är ju en god idé när man inte vet om man får fler chanser!! Kul!!

http://lopplisa.wordpress.com

 
Eva Trillian

Eva Trillian

26 maj 2014 13:27

Sitter bara och ler - full av beundran! :) Hur uttrycker du dig INTE artistiskt? ;)

http://provtyckningar.blogspot.se

 
Metta

Metta

27 maj 2014 08:26

Så trevligt det var att se dina färgsprakande tavlor. Jag är själv litet av en periodare, men på sista tiden har det mest blivit stickning då det varit enklare att kombinera med att vara anhörigvårdare.
Jag har tyvärr varit dålig på att läsa och kommentera bloggar, men hoppas att jag ska orka litet mer efter flytten och när Laban och jag kommer i ordning. Kram från Metta

http://mettasblogg.blogspot.se

 
Elisabet

Elisabet

27 maj 2014 11:18

Intressant att se dina fina målningar. Gillar speciellt den som har röd prick. Blir imponerad av din kreativitet, där kvantitet går hand i hand med kvalitet.

http://textilainslag.wordpress.com

 
Siv

Siv

27 maj 2014 18:33

Ja en del har många strängar på sin lyra! Och du är ju definitivt en av dem!! Spännande tavlor, som låter fantasin jobba!

http://www.tassarochstickor.blogspot.dk

 
Tomtan

Tomtan

29 maj 2014 12:16

Du har många strängar på din lyra!
Trevlig helg!

http://entomtastankar.wordpress.com

 
Maulinee

Maulinee

29 maj 2014 21:03

Jättefina tavlor! Har själv börjat målat lite nyligen. Får öva lite till. :)

http://maulinee.bloggplatsen.se

 
Mia

Mia

30 maj 2014 15:29

Ojojoj vad du är mångsidig, underbara, härliga tavlor som gör mig glad! Vad kul att intresset kommit tillbaka, lycka till och kram på dig!

http://www.matmia.blogg.se

 
Gun

Gun

30 maj 2014 16:21

Jösses vad du är mångsidig :)

http://syssi.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gun - 18 augusti 2016 14:01

Efter en hel del funderande så lägger jag nu bloggen på hyllan.    Jag instagrammar numera så där kan du besöka mig. Tack alla besökare här genom åren och vi ses   https://www.instagram.com/pysselfarmor/ I have decided to drop my blog and...

Av Gun - 15 juli 2016 22:34

När jag "städade" mina pelargonier och bröt av blommor och blader av misstag, så kom jag på att jag virar in det i vitt bomullstyg och stoppar ner paketen i vatten i en glasburk. Burkarna får stå i solen ett par veckor och liksom färga själv nu. Anle...

Av Gun - 2 juni 2016 21:56

Här blir det som vanligt inte mycket uppdaterat nu för tiden eftersom jag har instagram. Jag stickar på min sjal som jag började på för en tid sedan. Det är ett gratis mönster som du hittar på Ravelry     Nästansjö är en by inte så långt frå...

Av Gun - 22 april 2016 20:12

För några veckor sedan var jag åter på kurs hos HV-skolan och Stickresan handlade då om sticktraditioner i Hälsingland.   Jag hade sedan länge ett par tvåändsstickade vantar efter eget mönster liggande och som jag hade broderat på. Nu passade det...

Av Gun - 27 mars 2016 15:29

Under påsken på gården i norr har jag avslutat en del stickrelaterade projekt. Sockorna är nu klara och invigda.   De tåändsstickade vita vantarna är klara och så har jag påbörjat ett par till.         Nu har jag också börjat på en s...

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards