pysselfarmor

Direktlänk till inlägg 1 februari 2015

Stickning, broderi, målning och ett kugghjul!

Av Gun - 1 februari 2015 13:44

Detta kommer att bli ett omfattande inlägg, för det har samlats på hög det jag har gjort klart och vad som pågår.


I ett tidigare inlägg berättade jag om ett "kugghjul" som jag skulle göra för Slöjd Stockholm

till deras vägg i de nya lokalerna i Stockholms läns museum, Sickla. Temaordet som jag valde var Delaktighet.


På kvällen när vi skulle samlas i Vendelsö hos Form&Funktion för montering av alstren var det ett väldigt busväder i Stockholmstrakten. Det där med kollektiva tvärförbindelser är inte den bästa i Stockholmstrakten, så för mig var det trots allt lämpligast att åka hem efter jobbet och ta bilen till Vendelsö. När jag efter mycket om och men kom fram till lokalen, så var det snopet att inse att uppför den smala trappan, utan ledstång/skydd, till deras ateljé kunde jag inte förmå mig att klättra i. Jag är förskräckligt höjdrädd, så där stod jag en trappa ned och kom ingen vart! Dock var de helt införstådda med höjdskräck för de har kunder, som också vägrar att gå i trappan. Vilken service jag fick. Fika bars ned och en person dedikerades att assistera mig vid monteringen. Super, tack!


Jag hade måttet 30 cm för cirkeln. Temat Delaktighet och jag fick skapa vad jag ville, men det skulle vara hållbart, ingen ska kunna skada sig på dem och spegla temat. Till slut bestämde jag mig för återbruk. Brodera gjorde så många andra. Jag tog en målarduk som underlag för det blå havet, målade med akrylfärg, hällde på glitter och satte på ett glest "tyg" som ser ut som ljusblå vågor. 


Vi som slöjdar i alla former och Slöjd Stockholm ser jag som delaktiga i slöjden över hela världen och därför klippte jag till kontinenterna av rengjorda kaviartuber. Jag vände insidan av tuben utåt därför att de har så fin gyllene färg. Kanten runt tavlan består av ett runt tygband som jag färgat blå och runt den virat tunn guldfärgad emaljtråd. På tråden trädde jag upp guldpärlor innan jag snurrade den runt tygkanten och så sydde jag fast bandet i duken. Pärlorna ska vara stjärnorna på himlen. Ordet har jag virkat. 


Kugghjulet ska sättas samman med andra kugghjul och det är en motor som ska snurra dem runt där de sitter på väggen. Ännu har de inte kommit på plats, men när de har gjort det ska jag självklart dit och kolla.


I ett annat inlägg har jag berättat om mitt svampbroderi. Det är på gång, men det tar tid att brodera alla dessa franska knutar. Å andra sidan broderar jag inte varje dag, utan oftast bara när jag är på broderiträff.


Sockorna till sonen är klara och så även rävsockorna till hans fru.


De estniska fingervantarna stickade i roositudteknik är snart klara. Bara mudden kvar och det går snabbt bara jag får lust att sticka på dem.


Det där med lust är väldigt viktigt för mig. Har jag inte lust att sticka på något så gör jag inte det och därför ligger koftan där i soffan och väntar på att ärmarna ska komma på plats      

När man är på kurs på HV-skolan, som jag var förra helgen, då är det bara att sticka på, lust eller inte! Stickning fortsättning I innehåller många roliga stickningsdetaljer som vi får testa.


Fyra olika fickor har vi testat.

I vänstra kolumnen - ficka med rullkant och stolpficka.

I högra kolumnen - utanpåliggande ficka och lodrät ficka.


 

   


Fyra olika kragar också.

I vänstra kolumnen - skjortkrage/bluskrage och mosstickad sjalkrage stickad samtidigt med framstycket.

I högra kolumnen - sjalkrage påstickad efteråt och krage med slag stickad samtidigt med framstycket.

   

Två tavlor har jag också åstadkommit - Blue People och Vårbjörkar.


 

 
ANNONS
 
Pernilla

Pernilla

1 februari 2015 16:25

Många fina saker! Björktavlan gillade jag särskilt mycket.

http://stickalite.blogspot.se

 
Blenda

Blenda

1 februari 2015 19:20

WOW! Så himla kreativ du är! Björktavlan är fantastiskt fin! (som allt annat du gjort, men den var verkligen i min smak!)

http://www.blendasbetrakelser.blogspot.se

 
Eva H

Eva H

2 februari 2015 09:37

Oj oj oj, nu blev jag alldeles slut, slutkörd. Tröttheten väller in som en tjock dimma från havet; hur orkar den där mänskan med, tänker jag med ett leende. Går det fler timmar på ett dygn i huvudstäder? Du är verkligen beundransvärd för din energi och produktivitet. Kugghjulsprojektet är ju spännande värre, franska knutar bara älskar jag och tavlorna är ju bara så fina, men jag tittar extra mycket på den blå. Jag har upptäckt att nyanser av blått och ockra och ett stänk av färg som bryter av hör till mina favoriter när jag sitter vid köksbordet och skapar!
Jag önskar dig en fin vecka!
Kram
Eva

http://eva-hudin.blogspot.se

 
Ingen bild

maidi

2 februari 2015 09:42

Ja, det här var verkligen ett omfattande inlägg. Så mycket roliga projekt du har på gång..
Sonen och hans sambo var här i helgen och när han kom in i mitt pysselrum och såg alla mina "projekt" smålog han och undrade vad jag skulle göra med allt.
Det är ju bara så roligt att hålla på sa jag..

Kram Maidi

 
Anette

Anette

2 februari 2015 09:54

Även jag sitter och stönar (lite avundsjukt) över din otroliga energi. Svampen blir fantastiskt och det är även allt annat. Som vanligt! I helgen kom jag så långt att jag hämtade stickor och ett nystan till sockor. Räknade ut hur många maskor jag behövde. Bar tillbaka nystanet och stickorna till hobbyrummet...

http://anjson.wordpress.com

 
Siv

Siv

2 februari 2015 18:29

JISSES!!
Flitig som en myra, som vanligt! Fattar inte hur du hinner allt??? Det är kanske som Eva säger, fler timmar på dygnet där du bor????
Svag som jag är för grönt..... Den där björktavlan är ju bara så fin!
Glöm inte varma kläder när du ska med till stallet!
Ha de' gott!

http://www.tassarochstickor.blogspot.dk

 
Elisabet

Elisabet

3 februari 2015 09:17

Lusten är det viktigaste! Flugsvampen ser verkligen bra ut. Och ett par estniska fingervantar skulle jag gärna sticka någon gång (när jag får lust). Fina stickade detaljer från HV också. Slöjd Stockholms nya lokaler är jag riktigt nyfiken på! Men det var enklare att komma till det gamla stället med gångavstånd till Centralen och bussterminalen.

http://textilainslag.wordpress.com

 
Ingen bild

Elisabeth Eklund

3 februari 2015 16:59

Ja, nu blev det mycket på en gång! Alltid lika kul att se din mångbegåvning. Fint alltsamman. Hur gick det med de danska nöglerna? En mudd har jag gjort, kul. Men tror inte det blir fler just nu i alla fall.

 
Tomtan

Tomtan

5 februari 2015 14:45

Så mycket vackert!

http://entomtastankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gun - 18 augusti 2016 14:01

Efter en hel del funderande så lägger jag nu bloggen på hyllan.    Jag instagrammar numera så där kan du besöka mig. Tack alla besökare här genom åren och vi ses   https://www.instagram.com/pysselfarmor/ I have decided to drop my blog and...

Av Gun - 15 juli 2016 22:34

När jag "städade" mina pelargonier och bröt av blommor och blader av misstag, så kom jag på att jag virar in det i vitt bomullstyg och stoppar ner paketen i vatten i en glasburk. Burkarna får stå i solen ett par veckor och liksom färga själv nu. Anle...

Av Gun - 2 juni 2016 21:56

Här blir det som vanligt inte mycket uppdaterat nu för tiden eftersom jag har instagram. Jag stickar på min sjal som jag började på för en tid sedan. Det är ett gratis mönster som du hittar på Ravelry     Nästansjö är en by inte så långt frå...

Av Gun - 22 april 2016 20:12

För några veckor sedan var jag åter på kurs hos HV-skolan och Stickresan handlade då om sticktraditioner i Hälsingland.   Jag hade sedan länge ett par tvåändsstickade vantar efter eget mönster liggande och som jag hade broderat på. Nu passade det...

Av Gun - 27 mars 2016 15:29

Under påsken på gården i norr har jag avslutat en del stickrelaterade projekt. Sockorna är nu klara och invigda.   De tåändsstickade vita vantarna är klara och så har jag påbörjat ett par till.         Nu har jag också börjat på en s...

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se