pysselfarmor

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2010

Dikanäs marknad var det idag

Av Gun - 21 augusti 2010 18:55

Det verkade som att det skulle bli regn så Herrn i huset följde med och hjälpte mig att sätta upp tältet som skydd för eventuell störtskur. Det blev inte regn utan ett strålande solsken. Jag trodde att jag skulle hinna fotografera litet på marknaden, men det kom folk precis hela tiden. Det var fullt upp - så de få bilder som blev är de som Herrn i huset turligt klickade av direkt på förmiddagen när marknaden öppnade. Himla skojigt har det varit.


Björnmossekronan och rakukeramiken gav upphov till många frågor. Det roliga är att det var ofta männen som var intresserade av den vedeldade rakuugnen och hur jag byggt den :-) När jag dessutom kläckte ur mig att jag byggt en rök också då tittade de storögt - karlgöra!?

Och så vann jag kaktävlingen! Det var verkligen en överaskning - första priset var fotvård, kaffeost och en stickad spetsduk. Kaffeosten blev jag så himla glad över. Det har jag inte ätit sedan mamma gjorde den. Dvs det är en oherrans massa år sedan! Det är en ost gjord av komjölk och när man tuggar den så låter det knirr-knirrknirr. Därför sa vi alltid att det var (på dialekt) Gnetjaost'n. Man skär osten i tunna bitar och häller hett kaffe på. Då mjuknar osten och man äter den med sked. Nu sista kvällen innan jag åker hem har det alltså varit fest i huset. Jag har kokat kaffe och njuuuuuuuuutit! Den stickade spetsduken är jättefin. Gjord av Irene Edlund i Avaträsk. Fotvården skulle jag vilja fixa för mina fötter, men det är svårt när jag inte bor här. Fotspecialisten kommer en gång i månaden till Dikanäs. Just det ska jag skänka till en speciell person. Kan inte säga vem som ska få det för personen kanske besöker min blogg.


Här berättar jag om rakun. Ser ni - tre karlar lyssnar ju! De skulle aldrig lyssna på information om stickning, brodering - ja inte ens om björnmossekronan.


De virkade små armbanden kom väl till pass. Dels till barn som önskade sig något och de tog jag inte mycket för. Men jag gjorde dem också för att kunna tipsa mammorna om hur man kan göra för att intressera barn för att virka. Det var populärt!

    


Här är det mina tvåändsstickade muddar som får ett nytt hem.  

Stalongubben hade snickrade fågelholkar, näverstrutar och björkkvastar. Hans bord blev tomt väldigt fort så han åkte hem bara efter ett par timmar!

  

Receptet på kakan kommer i morgon.

 
 
AnJa

AnJa

22 augusti 2010 07:24

Vad kul med marknad! Och det ser ut på bilderna som en äkta genuin hantverksdito, inte uppblandad med en massa krimskrams. Me like! Du ser ut att ha mycket fina saker med! Och dom där holkarna hade vi behövt. Vi har fällt ett antal träd runt gubbens hus så där for det mesta av fåglarnas bostadsområde. Trist att din semester är slut. Jag kommer att sakna inläggen från fjällvärlden!

http://www.anjson,wordpress.com

 
miastickar

miastickar

22 augusti 2010 18:25

Vad duktig du är som får ihop en massa saker att sälja!

http://miastickar.blogspot.com

 
Ingen bild

http://idagkonst.blogg.se/

24 augusti 2010 00:12

Ja, det var verkligen en trevlig marknad.

Gun

24 augusti 2010 00:54

Å mytje folk! ;-)

 
Ingen bild

Erica

21 september 2010 10:03

Ja det är alltid kul att hitta folk från norra sverige i bloggvärlden men jag måste säga att till Dikanäs har jag nog aldrig varit men jag tillbringade en del tid i Vilhelmina och Heligfjäll när jag var yngre hade nämligen en kille därifrån och området är jättevackert, kul att du varit in och lämnat ett avtryck på min blogg... Ha ett bra liv, lev å må, kramizar från Adak!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gun - 18 augusti 2016 14:01

Efter en hel del funderande så lägger jag nu bloggen på hyllan.    Jag instagrammar numera så där kan du besöka mig. Tack alla besökare här genom åren och vi ses   https://www.instagram.com/pysselfarmor/ I have decided to drop my blog and...

Av Gun - 15 juli 2016 22:34

När jag "städade" mina pelargonier och bröt av blommor och blader av misstag, så kom jag på att jag virar in det i vitt bomullstyg och stoppar ner paketen i vatten i en glasburk. Burkarna får stå i solen ett par veckor och liksom färga själv nu. Anle...

Av Gun - 2 juni 2016 21:56

Här blir det som vanligt inte mycket uppdaterat nu för tiden eftersom jag har instagram. Jag stickar på min sjal som jag började på för en tid sedan. Det är ett gratis mönster som du hittar på Ravelry     Nästansjö är en by inte så långt frå...

Av Gun - 22 april 2016 20:12

För några veckor sedan var jag åter på kurs hos HV-skolan och Stickresan handlade då om sticktraditioner i Hälsingland.   Jag hade sedan länge ett par tvåändsstickade vantar efter eget mönster liggande och som jag hade broderat på. Nu passade det...

Av Gun - 27 mars 2016 15:29

Under påsken på gården i norr har jag avslutat en del stickrelaterade projekt. Sockorna är nu klara och invigda.   De tåändsstickade vita vantarna är klara och så har jag påbörjat ett par till.         Nu har jag också börjat på en s...

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards