pysselfarmor

Alla inlägg under juli 2012

Av Gun - 13 juli 2012 20:06

Idag fortsätter fotoutmaningen som Ulrika med bloggen Sticka mera har bjudit in till. Du kan läsa mera om det hos henne här *klick


Igår torsdag så var temat Under. Och jag töjer litet grand på temat och visar detta Under(verk) som fanns i en hink. Min sambo visste förklaringen till vad dessa fyrkantiga rutor var för något.

Kan du gissa vad det är?


 

På min fotoblogg Bilder från förr och nu har jag en annan bild för temat. Klicka här så får du se den!

ANNONS
Av Gun - 11 juli 2012 21:48

Idag fortsätter fotoutmaningen som Ulrika med bloggen Sticka mera har bjudit in till. Du kan läsa mera om det hos henne här *klick


Här svänger vi in på uppfarten till gården och det är den gamla vedboden vi ser.


 

Kanske vill du titta på mitt andra bidrag för den här fotoutmaningen på min ena fotoblogg - Bilder från förr och nu

ANNONS
Av Gun - 10 juli 2012 21:58

Idag fortsätter fotoutmaningen som Ulrika med bloggen Sticka mera har bjudit in till.

Du kan läsa mera om det hos henne här *klick


Barn är barn oavsett vilken ålder de är   och här är äldste sonen som gör i ordning fiskegrejer och drömmer om den STORA fångsten. Det är liksom en procedur och något andaktsfull som mina söner gör varje sommar sedan barnsben. Att tillsammans prata om fisket, planera var man ska gå, gräva mask, göra i ordning fiskegrejerna och så åka iväg. Efter en timme så där knappt så kommer man hem med några fiskar...öringar. Väldans kontrast till storschtaaaaaaaaaaaaanslivet ;-))

Underbart!


   

Av Gun - 9 juli 2012 23:52

Ulrika på Stickamera har annonserat en fotoutmaning den här veckan där vem som helst får vara med. Det är väldigt generösa regler för om man glömmer någon dag eller inte hinner göra något inlägg så är det inte hela världen. Det är bara att hoppa över eller lägga in bilden dagen efter – ja vad jag förstår till och med senare….


Det tyckte jag lät så generöst och kul, så jag bestämde mig för att delta både med den här hantverksbloggen och en av mina fotobloggar – Bilder från förr och nu. Allt för att utmana mig själv och se om jag kan fixa teman för båda. Naturligtvis använder jag inte samma bild på bloggarna för då är det ju ingen match!


Förra året satte vi upp några nya fågelholkar här på gården i Lappland där vi nu vistas i fem veckor. Och se vi har hyresgäster – svartvit flugsnappare.


du kan klicka på bilden så blir den större


 

Av Gun - 6 juli 2012 16:56

En del av min tid har jag ägnat åt att försöka få ordning i trädgården (har väl gått sådär!), men allt emellanåt har jag stickat på de beställda sockorna till barnbarnen. Nu är jag klar med två par och innan måndag måste jag hinna få det tredje paret klart, ett till par rosa med silverglittrigt vitt garn i ränderna. Flickorna måste ju få likadana för rättvisans skull! Inte för att jag tror att de behöver sockor nu i sommar utan för att farmor lovat. Tur att det tar sina modiga timmar att åka 90 mil i bil!


 

Sedan gäller det att tänka till och packa med rätt mängd garn och färger, broderier och det material jag behöver till det. Och så ska barnbarnen måla sommarens höjdpunkt;sin semestertavla i akryl och blandteknik dvs de klistrar även på glitter och andra ting. Måste ta med grejer till det också!


Litet avkopplande semesterläsning ska också med t.ex den här boken som jag köpte idag. Den började jag läsa på tåget hem och jag skrattade för mig själv. Författaren Björn Löfström   är en skolkamrat och jag känner igen varenda gestalt han skriver om. Dessutom skriver han på min/vår dialekt ibland och det blir så kryddigt grannt - och roligt!Å så litet kläder och så litet ditt och datt ska med...undrar om jag får plats?   

Av Gun - 2 juli 2012 06:58

Till hösten börjar jag Stickning, grund hos Handarbetets Vänner. Förra läsåret gick jag tvåändsstickningskursen och upptäckte då att jag måste sy förvaringspåsar för stickor och stickningar, men kom mig inte för med det på hela läsåret! 


Jag har nu sytt en ihoprullningsbar förvaring för stickor av resttyg.Det här är den första stickförvaringspåsen sydd av en gammal stramaljtavla som jag köpte för en liten peng på en loppis. Det ska bli fler.


   

För flera år sedan målade jag väldigt mycket och jag känner nu att det "pockar på" att börja igen så till hösten ska jag gå en akvarellkurs med Moa Gällström   som kursledare. Jag målar också i akryl och olja. Den här såg jag hos goda vänner i helgen. 

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se