pysselfarmor

Direktlänk till inlägg 14 september 2014

Växtfärga akvarellpapper så att det blir konstverk

Av Gun - 14 september 2014 20:09

Igår började Stickning fortsättning på HV-skola, men jag "skolkade" och gick en kurs i Osvalla straxt utanför Örebro. Kursen hölls av allsidiga hantverkaren Elisabet Jansson och vi var hemma hos bokbindare Lena Hälzon. Det handlade om att färga papper med växter och metallskrot. Helt otroliga konstverk blir det! Vi fick också binda en klurig samlingsbok. Elisabet har bl.a gått kurs hos India Flint, men Elisabet experimenterar också väldigt mycket själv. 


Jag bodde på Bäcks Bed&Breakfast i Vintrosa natten fredag-lördag för att slippa åka så tidigt på lördagmorgon. Vi har bott där tidigare så jag visste att det är bra. Det kändes skönt på lördagmorgon att inte behöva stiga upp i ottan utan kunde lugnt äta frukost och sedan var det bara 10 minuter med bil till Osvalla.


Lena och hennes man Michael bor i ett fantastisk hus med utsikt över slätten. Här har vi kommit in med våra plockade växter och planerar hur vi vill lägga dem på akvarellpapperen. Det var fullt ös med kreativiteten och grytorna kokade hela tiden. 


Arken med växter och skrot är ihopbuntade och omslagna med vadmal eller bomullstyg. Dessutom är det virat flera varv snören/tråd runt, så att det blir som ett paket. Sedan får alltihop koka ca en timme i grytan med växterna.


Vi var spända och nyfikna som barn på julafton när vi skulle öppna vårt paket!

   
Jag måste fråga: Vad ser du i bilden till höger?


Här är en av de kluriga böckerna vi fick binda.

Man kan titta i den från båda håll och det är konstverk på varenda sida. Så här blev några av mina omslag. De kan jag använda till att brodera på.

Ja, jag kan också brodera på papperen eller sy på dem med symaskin.
Det här arket plus en del lösa blad ska jag på egen hand försöka få ihop till en bok.Rutmönstret har blivit därför att jag lade gallret från en engångsgrill mellan arken.


  Här är det burklock och pinnar från en "slaktad" vävsked.

Ser du att utgångsdatumet har fastnat på papperet?


Elisabet ska ha en sådan här kurs hos Lena nästa höst.

Jag säger bara - gå den!


Jag har varit på kurs idag söndag på HV. Inlägg om det kommer senare i veckan.

 
 
Ingen bild

Di

15 september 2014 06:32

Du fick med en person i din färgning! Starkt intryck! Häftig teknik och tack för att du delar med dig av dina fina alster ska bli spännande att se de resultat du kommer att åstadkomma med dem. Kram och ha rn fin vecka

 
Eva H

Eva H

15 september 2014 12:10

Men det är ju jättefina bilder, jag skulle rama in flera stycken med passpartout och enkla ramar! Jag gillar ju den abstrakta konsten som inte redan är färdigtolkade. Kanonsnygga bilder, säger jag bara!

http://eva-hudin.blogspot.se

 
Tomtan

Tomtan

15 september 2014 18:12

WOW!!!!! Det där såg spännande ut!

http://entomtastankar.wordpress.com

 
lopplisa

lopplisa

15 september 2014 23:31

Ja,jag ser en surmulen person med neddragna mungipor, klart irriterad över att ha så mycket hjärna att den inte får plats innanför skallbenet. Så fina alster det blev och vilken spännande metod att färga in papper på!

http://lopplisa.wordpress.com

Gun

16 september 2014 12:19

men ojdå tolkar du den så. Jag ser en person, tycker en man, som har ett hatt med alldeles för stora fjädrar på :-))

 
Susanne

Susanne

9 oktober 2014 23:20

Vilka snygga mönster!! Ser en kvinna med v-ringning och en stor hatt med plymer :))

och vad gulligt att du skulle ha bjudit på fika om du varit hemma i fjällen :)) Vi sov så gott där med forsen bredvid! och ingen trafik som störde, trots att det var så nära vägen :D Jag skulle förresten besöka din fotoblogg, men det stod att det behövdes lösenord...kanske något du valt att ha, men jag säjer det utifall det blivit så av misstag :)

http://susannelindsfoto.blogspot.se

 
Anki

Anki

16 oktober 2014 06:37

Ser verkligen hur kul ut som helst!
Jag ser en svartklädd person, iklädd hatt med jätteplymer. Så många spännande konstverk det blev... bra jobbat!
Tack för länken hit... jag kan skicka gallret till dig :)

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gun - 18 augusti 2016 14:01

Efter en hel del funderande så lägger jag nu bloggen på hyllan.    Jag instagrammar numera så där kan du besöka mig. Tack alla besökare här genom åren och vi ses   https://www.instagram.com/pysselfarmor/ I have decided to drop my blog and...

Av Gun - 15 juli 2016 22:34

När jag "städade" mina pelargonier och bröt av blommor och blader av misstag, så kom jag på att jag virar in det i vitt bomullstyg och stoppar ner paketen i vatten i en glasburk. Burkarna får stå i solen ett par veckor och liksom färga själv nu. Anle...

Av Gun - 2 juni 2016 21:56

Här blir det som vanligt inte mycket uppdaterat nu för tiden eftersom jag har instagram. Jag stickar på min sjal som jag började på för en tid sedan. Det är ett gratis mönster som du hittar på Ravelry     Nästansjö är en by inte så långt frå...

Av Gun - 22 april 2016 20:12

För några veckor sedan var jag åter på kurs hos HV-skolan och Stickresan handlade då om sticktraditioner i Hälsingland.   Jag hade sedan länge ett par tvåändsstickade vantar efter eget mönster liggande och som jag hade broderat på. Nu passade det...

Av Gun - 27 mars 2016 15:29

Under påsken på gården i norr har jag avslutat en del stickrelaterade projekt. Sockorna är nu klara och invigda.   De tåändsstickade vita vantarna är klara och så har jag påbörjat ett par till.         Nu har jag också börjat på en s...

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards