pysselfarmor

Senaste inläggen

Av Gun - 19 oktober 2011 07:15

I Solveigs Vantbok finns mönster till vantar inspirerade av fälltäcken.

Jag stickar muddar!


 

ANNONS
Av Gun - 14 oktober 2011 19:18

Första kurstillfället för tvåändsstickningskursen vid HV Skolan var i september. För att hinna praktiskt lära sig så mycket som möjligt stickar vi provlappar. Först tyckte jag att det lät tråkigt, men det gick fort över därför att jag inser att man har ingen chans alls att testa olika stickningsvarianter. T.ex.  har jag testat tre olika sätt att lägga upp och det visar de tre vita provlapparna. Jag kunde bara ett sätt tidigare. Den högra "korven" innehåller olika sätt att sticka aviga varv med olika antal trådar och färger eller att man lägger tråden över/under framförvarande tråd för att få olika effekter. På det sätter får flätorna olika utseenden. Jag kunde bara ett sätt tidigare. Tjoho säger jag!!Jag fick trådfästardille till den milda grad, så alla trådar blev fästade. För många trådar helt enkelt! Jag skulle ju ha lämnat fyra trådar kvar på varje provlapp för att träna på olika flätningar. Så går det när man har roligt, men en provlapp har trådarna kvar. Det ordnar sig nog genom att jag fäster nya trådar och flätar på så.


Sedan är jag klar med mina egna designade tvåändsstickade muddar där jag praktiserat olika varianter på flätorna.


  

Den här helgen är det dax för kurstillfälle två och vi ska bl.a gå igenom olika sätt att sticka tummar.

ANNONS
Av Gun - 11 oktober 2011 19:37

Tänk om man kunde stanna klockan några timmar när man har roligt!! Det skulle jag ha velat för Bling-bling-broderikursen med Elin som kursledare.


När jag packade saker för kurskvällen kunde jag inte bestämma mig vad jag skulle göra så jag tog med mig en hel väska med grejer. Alldeles i onödan kan man tycka för helt plötsligt så var det mudden från helgen i Trosa som låg framme för översyn och eftertanke! Det tog minst 30 minuter innan den åkt fram på bordet och jag fick inspiration till vad göra med denna. Hjärnan måste liksom ta in all vacker inspiration som dyker upp på borden!


 

Så här är mudden just nu i varje fall. Rosa paljetter fastsydda med guldtråd runt hjärtat och blommorna fylldes med läggsöm  och ett smycke i mitten på hjärtat. Dessutom bytte jag till ett annat foder. Visst blev det en helt annan mudd?


 

Jag lämnade min kamera hemmavid, så du får titta hos Hedvig  på fler bilder från kvällen. 

Av Gun - 9 oktober 2011 15:53

I torsdags blev det litet körigt! Först var jag på boksläpp vid HV-skolan av Karin Kahnlunds "Sticka efter Svenska Mönster". Alla stickade modeller från boken fanns på plats så man kunde klämma, känna och prova. Karin har inspirerats av mönster på traditionella skånska allmogetextilier. Källan har varit Jakob Kulles Svenska Mönster för Konstväfvnader och Broderier (1892), som utkom i faksimil på Bokförlaget Rediviva år 2008. Här   kan du läsa mer om just den boken.


   Karin är kursledare för tvåändsstickningskursen jag går nu vid HV. Till helgen är det andra lektionstillfället. Så här såg några av modellerna ut

  

När jag tittat, klämt och kännt klart där så kilade jag vidare till brodericaféet i Kulturhuset.

Av Gun - 5 oktober 2011 21:44

I söndags var det en textil temadag i Nordiska muséets stora hall - Galen i garn.


Bl.a höll Elin  (Med nål och tråd)  i en välbesökt yllebroderi-workshop. Där kunde man lära sig att sticka snoddar hos Helene  (En till stickblogg)  eller göra en liten dykning i konsten att sticka spetssjal hos  Triinu.Jag deltog i en workshop hos Eva-Lotta  (Tålamodspåsen) för att lära mig hur man gör Temaribollar. Det är en gammal japansk folkkonst. Bollen lindas i flera lager och första lagret kan bestå av plastpåsar. Sedan lindar man klippta tygremsor, därefter garn och sedan kommer det jobbigaste och sista lagret som tar tid att linda. Sytråd används! En hel rulle lindade jag på min boll innan det underliggande garnlagret var täckt.

Puh!


Så var det dags att mäta ut nord- och sydpol samt ekvator så att dekorationen hamnar rätt och inte på sned! Jag hann också dekorera med lindade trådar. Nu ska jag bara komma till skott och brodera något på bollen. Det här gillade jag - tack Eva-Lotta för guidningen i denna konst!


Kolla in Temaribollar hos   Etsy 

Av Gun - 3 oktober 2011 14:57

Helgen som varit har jag tillbringat med ett trevligt hantverksgäng i Trosa.


 

   

Fler bilder hittar du hos   Maria 


När jag inte åt och drack gott eller gick på fotospaning så sysslade jag med att


påbörja ett nytt par broderade muddar


 

påbörja andra mudden i egendesignade tvåändsstickade muddar


 


påbörja andra mudden i flerfärgspatent


 


Förra veckan gick jag en kurs i flerfärgspatent hos Litet Nystan där Maria var suverän kursledare.  Här   finns ett exempel till hos henne.


Hos The Brioche Stitch  hittar du mera information om patentstickning.


Tack alla för en kul helg!


Av Gun - 30 september 2011 12:01

Jag är med i Månadens skapelse och för temat i september - Skog - skapade jag en tavla i blandtekniken akryl, gel medium, tidningsbild och flingsalt.


Testa att skapa dina egna konstverk - du kan!

Jag har skrivit information i Månadens skapelse på vad du behöver   HÄR


  


Av Gun - 29 september 2011 20:57


Hoppsan!


Tack  Med nål och tråd  för utmärkelsen och vilken tur jag har ju redan svarat ordentligt på alla frågorna HÄR    


   

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se