pysselfarmor

Senaste inläggen

Av Gun - 9 december 2011 22:30

  Ja just det, detektivarbete har jag ägnat mig åt ett par kvällar. Orsaken är att jag är med i julklappsbokbytet hos En bok om dagenDet fungerar så att jag har fått mig tilldelat en adress, en bloggare som jag ska skicka böcker mm till. Den personen ska lista ut vem jag är genom att jag ger mig tillkänna på den personens blogg med olika diffusa ledtrådar.


Jag i min tur får ett paket från en annan bloggare och den ska ge mig ledtrådar och jag ska försöka lista ut vem det är. Det är inte lätt att försöka gissa rätt bland 65 deltagare. Men något skulle vara gemensamt och det tog jag fasta på och insåg att det måste vara hantverk då för jag tyckte mig inte se några fotobloggare bland deltagarna...ja, jag har ju inte klickat mig in hos alla, men nästan alla.


Hur som helst så listade jag ut att Anette stickar och virkar var min bokvän som ska skicka paket till mig.


Jag har nog varit litet retsam med Annelies liv och litet till   som jag ska skicka paket till, men hon kom på att det var jag.


Det har varit kul att leka denna katt-och-råtta-lek och det ska bli spännande att se vad som finns i mitt paket när det anländer.


ANNONS
Av Gun - 4 december 2011 10:25


Igår deltog jag i en stickworkshop, som Länshemsslöjdkonsulterna arrangerat i Slöjdhuset, med danske stickdesignern Helga Isager. I våras besökte jag Isagers butik i Danmark och köpte både garn och böcker. Mina hemliga stickningar är från den här boken.Alla gånger hjälper det inte att googla fram förklaringar för de olika stickförkortningarna. Jag har dock sådan tur att kursledaren för tvåändsstickningen, Karin Kahnlund, har bott i Danmark så hon har hjälpt mig att förklara vissa delar i mönstren.

  

Glad blev jag när jag i höstas fick se att det skulle bli en workshop med Helga Isager (Mariannes dotter). Igår var det äntligen dax och en drös med glada förväntansfulla stickerskor samlades med stickorna i högsta beredskap.


Helga visade delar av sin kollektion, både tidigare och kommande kollektioner. ÅÅÅÅååååå sa vi mest hela tiden, förstummade över hur det kan bli när man blandar garn, tjockt, tunt, olika strukturer och material. Stickar på tvären och gör olika kanter.


Den här koftan är för ljuvlig med sina klockor och kolla tröjan som Helga har på sig. Bilderna kan inte visa hur ljuvliga dessa plagg är. Titta här på mera hon har designat.


   

Det framgår inte så tydligt att den här sjalen är stickad av olika garntyper. Och så satte vi igång med de 6 mönstren vi skulle sticka. Klockkemönster og rib med drejet vrang, tofarvet patent, hulkrus, laenkestrikning med fremhaevede masker, vandrette masker med biesekant, neverkont I 3+1-tweed. Hmmmm.... bara att läsa rubrikerna blev man litet snurrig av, men när man börjat att sticka så föll liksom sticktermerna på plats. Se så glada vi är!


    


En del tycker det är trist att sticka provlappar, men ska man få ut något av en sådan här dag är det bara det som gäller. Något annat hinner man inte med. Den första vita provlappen är "Vandrette masker med biesekant". Du kanske ser att maskorna helt plötsligt är vågräta i stickningen och litet otydligt till höger finns den stickade vikta kanten, som jag sedan fortsatt att sticka ifrån. Så är det hålkrus och dessa underbara klockor som absolut inte vara svåra att sticka - yeeeeeeeeeeeehhh!Nu har jag börjat med ett par muddar i laenkestrikning med fremhaevede maskor där jag blandar två helt olika garntyper. I stickningens början ändrade jag litet i mönstret för att se hur det blev. Jo, jag skrev upp det så att nästa mudd blir likadan   


 

  


ANNONS
Av Gun - 2 december 2011 17:53

Jag har startat ett så roligt broderi! En kamerarem till min spegelreflexkamera. Broderifärgerna ska vara rött, vitt och två nyanser grönt. I ena blomman, den som ni knappt ser längst bort, har jag broderat fast tenntråd. Varannan blomma består av en tofs. Tofsarna som jag har måste ångas och klippas så att det blir mindre och tätare. Undersidan av remmen syr jag av linnetyg.


 

Av Gun - 29 november 2011 23:12

Måste börja med att erkänna att jag just nu inte läser så mycket då jag har mera lust till att sticka och brodera. Men det känns i kroppen att snart börjar min bok-slukar-period.


Det verkar så spännande att delta i En bok om dagens stora julboksbyte, så jag anmälde mig bums. Och nu kommer svaren på frågor som kanske underlättar att få "kläm på" vad jag är för bokläsar-typ.

Vilken genre håller du dig helst till då du läser?

Läser det mesta, men favoriter är utan rangordning: Deckare, romaner, thriller, kultur och konst, poesi, hantverksböcker av alla möjliga slag, humor, historia, naturskildringar och reseberättelser, trädgård,  – ja, nästan det mesta verkar det som!  


Favoritförfattare?

Det blir en del på grund av svaret på första frågan. Svårt att plocka ut ett par.


Läser du på andra språk än svenska?

Nej tack!


Lyssnar du på böcker? Vilket format, i så fall?

Jag lyssnar på böcker tillsammans med min sambo under våra semestrar för vi tycker det är så mysigt att göra det när vi t.ex äter frukost. CD-skivor.


Samlar du på böcker av någon särskild författare?

Nej.


Har du någonstans publicerat en lista över böcker som du har läst eller som du äger? I så fall, var?

Nej.


Vad är du ute efter, då du läser?

Det är nog litet olika beroende på vad jag är på för humör.


Finns det någon genre eller författare som du undviker? Vilken?

Trend, livsstil, mode,  fantasy,  inredning,  sport, skräckskildringar,


Vad har du läst, men tänkt "Aldrig mer!" om..?

Joyce Carol Oates.


Finns det någon genre eller författare som du gärna vill prova på, men inte kommit dig för?

 I det sista regnet av Janesh Vaidya
Señor Peregrino av Cecilia Samartin


Finns det några särskilda titlar som du letar efter och som du skulle bli riktigt glad över att få?

Nej.


Finns det någon författare som du samlar på?

Jag samlar inte på någon speciell författare, men det har ändå blivit att jag har många böcker av vissa författare.


Vad gör du helst på fritiden?

Stickar, broderar, nålbinder vantar, snickrar, målar tavlor, gjuter i betong mm -  ja, väldigt mycket skapande blir det. Fotograferar, gillar att gå på utställning och konsert/teater, kör MC, gillar trädgårdsarbete och att vistas i naturen.

 
Samlar du på något?

Garn och trädgårdsväxter.


Favoritfärg?

Ingen speciell.


Teve-serier som du uppskattar?

Tittar nästan aldrig på TV – sådär max fyra timmar per vecka oftast bara två timmar.


Favoritfilm? Eller: vilken slags film gillar du bäst?

Tittar väldigt litet på film.


Föredrar du te eller kaffe? Vilken smak?

Kaffe – vi har kaffemaskin.


 Vilket slags godis tycker du bäst om? Och hur är det där med naturgodis, egentligen..?

Godis gillar jag mycket! Liksom nötter.


Stjärntecken?

Skorpion.


Något som du verkligen skulle avsky att få i ett paket till jul?

Kommer inte på något speciellt.


Något som du verkligen skulle bli glad över att få i ett paket till jul?

Stickmarkörer.


Eventuella allergier eller födoämnesval (vegan, t.ex.)?
Äter allt; ingen allergi. 

Just nu läser jag

  

Av Gun - 27 november 2011 14:42

Igår var vi på barnbarnet Linneas dansuppvisning. Makalöst av en tjej på 4,5 år att hänga med i dansen som innehöll många rörelser och steg. Vi tyckte att det var väldigt många moment att hålla reda på för barnen i alla åldersgrupperna.


Klicka alltid på mina bilder - då blir de större!


     

Och så är det första ljuset tänt.

Ha fortsatt skön första advent!


   

Av Gun - 24 november 2011 20:43

Jag fick ett mönster på halvvantar i present av en kollega   (här kan du köpa det).  De var stickade med inslag av estniskt mönster, Roositud(exempel här)   och Vikkel (flätan).


Two-color vikkel braid from Julie Sprague on Vimeo.


Jag hade inte rätt garn så de blev jättestora - får sticka baklänges nu! Ja ja garnet räcker längre då!Här  ser du hur man stickar Roositud. Passa på att klicka runt på den sidan därför det finns andra  mönster .

Av Gun - 20 november 2011 21:15

Helgen har jag tillbringat på tvåändsstickningskursen vid Handarbetets Vänner, Djurgården. Här är min bordsgrannes alster.

 

 Här lyser flitens lampa hos en annan kursdeltagare.

Kolla in hennes snygga flerfärgsvirkade muddar!


  

Igår (lördag) stickade vi mönsterkrus med en färg.
Det här är mina vita muddar stickade enligt alla möjliga varianter.

    

Idag (söndag) lärde Karin Kahnlund oss att sticka mönsterkrus med två färger. Jisses vilka möjligheter att skapa ny effekter och mönster som öppnade sig nu! Vi deltagare blev sååååååå exalterade - som att vi fick en tripp till stickhimlen!


 

Nu är min stickade ruta klar till stickcaféets gemensamma filt. Rutan har måtten 21x21 cm och är ganska så hårt filtad. På det har jag sytt/broderat en flerdimensionell blomma med bl.a pärlor och guldtråd i.


    

Av Gun - 18 november 2011 12:58


Under två måndagkvällar i oktober gick jag en bling-bling broderikurs med Elin, som har bloggen   Med nål och tråd, som kursledare. Nu är muddarna klara!


  


Igår var det brodericafé på Wayne's Coffee, Hornsgatan 103 och då började jag brodera på ett par halvvantar som jag stickat. Mönstret växer fram allteftersom, så det blir spännande att se när jag tycker det är färdigbroderat!  


  

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se