pysselfarmor

Alla inlägg under juli 2010

Av Gun - 22 juli 2010 13:00

Det måste vara läckert med dessa svalor på en vit vägg!

Eller en ljus-ljusblå vägg med svalor i andra färger!

Thankyou Bustle&Sew for the pattern!

Here is the pattern

Av Gun - 21 juli 2010 20:34

Min styvpappas far (plastfarfar säger man väl idag?) spelade psalmodikon. Ja jisses de flesta tyckte att farbrorn var av udda art och att det gnällde om både gubbe och instrument. Idag skulle han ses på med helt andra ögon. En vårdare av kulturarv och verkligen uppskattas. Om han bara visste i sin himmel att det idag finns ett Nordiskt Psalmodikonsällskap med lokalföreningar på olika platser i Sverige.


På YouTube hittar man det mesta - även psalmodikonspelande damer och herrar!


Idag har jag tillbringat dagen i Dikanäs med att ta ned tavlor, hänga upp tavlor och flytta om tavlor. Puh! Levererade 17 nya tavlor.


Vissa tavlor tycker man om mera och gläds åt när de är sålda.
Någon annan tyckte också om den!


Andra väntar på att bli sålda.

Och så blev det bråttomt på slutet så jag hann inte fotografera allt annat trevligt som finns på Träffpunkten/Internetcaféet i Dikanäs.


Det får jag göra en annan dag!

Av Gun - 20 juli 2010 20:22

Idag har jag mest kopplat av - litet har jag skapat, men det visar jag en annan dag.


När jag är ute och "luftar hunden" i skogen rör sig tankarna hit och dit.

Klart man funderar på hur de äldre har stretat här på gården, röjt och tagit bort sten och försökt odla. Vi försöker hålla bort slyn så gott det går, men det är stora ytor ska ni veta. Tack Jens (grannens son) som hjälper oss emellanåt med det!


Här ses bara en bråkdel av det hela. Ladan är den äldsta byggnaden på gården. Slåtterkarl'n (ni såg honom i gårdagens inlägg) försöker rädda ladan från förfall.


 Harven blir som en vacker staty i skogsgläntan!   


   På en sten växer det fullt med Linneor. Lutar man sig fram känner man hur de doftar. Mitt ena barnbarn heter Linnea. Hon har fått en tavla av mig med torkade Linneor härifrån.   

Fjällkvanne växer överallt här. Den är en mycket nyttig växt. Synd att jag missade Solbritt Hanssons visning/avsmakning i Dikanäs. Hon tillverkar allehanda saker av kvanne. Du kan också komma till henne och lära dig att ta reda på växten. Här får du kontakt med Solbritt och så kan du lära dig mer om kvanne på hennes hemsida och några recept finns det där.


Men var övertygad om att det är fjällkvanne du tar så det inte är den giftiga jätteflokan, björnflokan eller björnlokan, som är en ståtlig men ovälkommen gäst i vår natur.

Hönsbär - de har jag inte hört att man kan göra något av alls.

Vet någon något?  

Hjortron? Jodå jag hittade några små stackare i ena myrhörnan...jo det är min myr. Inget märkvärdigt häruppe med det - alla har väl en myr!

Men när jag nämner det söderöver då gör man stora ögon....

Av Gun - 19 juli 2010 20:31

Kl 06.00 ringde klockan - jag skojar! - jag menar då började Nelly sitta och glo mig i ansiktet så att jag vaknar. Hon vill ut! Halvsovande stiger jag upp och tar en kort promenad med henne. Går och lägger mig igen och somnar genast om.

Dagen har sedan bestått av att packa upp, plocka med saker, titta runt på gårdens alla hus, sticka litet, bakat en kaka, städat litet osv. Jag har helt enkelt tagit dagen som den kommit och gjort det jag känt lust för.

Nelly har fått sin medicin med jämna mellanrum. Det går bra när jag stoppar tablettbiten i pastej - inte annars!

Det är ganska mycket mygg, knott och "sviarn" som vi säger här uppe. De är mindre än knott och är ena riktiga ettriga rackare. Min mamma hade alltid en liten eld brinnande vid huset - det höll sådana rackare på litet avstånd. När jag känner rökdoft blir jag alltid så "salig" - det doftar så gott. Vi har ofta en eld/rök brinnande straxt nedanför huset där Nelly gärna vistas.

     

Eller så står hon på husets altan och håller koll över gården. Den här bilden togs igår när det stod som "spön" i backen, men det regnade idag också. Det första huset är sommarladugården där vi hade korna under sommarhalvåret och nästa röda hus är vinterladugården. De blå husen är där morfar bodde.     

Här är det timmerhus vi bor i.

Det ligger högt med utsikt över Vojmsjön.


Vid gamla huset slås det gräs med slåtterbalken.

Slåtterkarl'n körde upp via Norge på sin motorcykel. Lyckost!

Vi måste ha bil häruppe så därför körde jag den upp.

Men å andra sidan orkar inte min kropp att köra MC så långt.   

   På många hus finns det låtsashackspettar. Efter bästa förmåga snickrade jag till dessa och satte upp på flera hus för att signalera att reviret är upptaget. Det var en dåre till hackspett som fick för sig att hacka hål på en massa ställen. Läste någonstans på internet att man kunde göra så för att slippa dem. Jo minnsann - den flyttade till grannen ;-) - där var ju reviret ledigt!

  

Ja ungefär så här har dagen varit idag. 

Av Gun - 18 juli 2010 20:09

Igår åkte jag norrut mot gården i Lappland. Med i bilen finns yngste sonens hund Nelly. Hon ska på semester också!


I Stocka träffade vi bloggerskan Stickgreta som har bloggen Hans o Greta.


Det var väldigt roligt att träffa dig Stickgreta och se dina otroligt fina alster i Sjöboden. Tyvärr var inte Pysselfarmor riktigt sig själv med anledning av att Nelly hade något i halsen. Jag var orolig över hunden och började "jaga" veterinär på sträckan Hudiksvall-Sollefteå. Det verkade hopplöst - klart det var ju lördag, men ändå. Djur är väl inte bara sjuka vardagar?? Och jour bara för hästar och kor?!


Till slut fick jag kontakt med distriktsveterinären i Hudiksvall! Jaaa, jag kan vänta 1,2 eller 3 timmar på dig bara jag får hjälp med att titta vad det kan vara....Tack snälla du - det sa jag till henne flera gånger.


Nelly och jag väntar

    

Nelly verkligen avskyr besök hos veterinärer, men den här veterinären måste ha utstrålat något speciellt. Hon går henne till mötes och säger inte ett endaste waff! Märkligt - och inte darrar hon heller när vi kommer in i kliniken. Går runt och nosar och är lugn hela tiden - bara motsträvig när vi ska undersöka munnen.


Jag blir alldeles svettig när jag försöker hjälpa till så att veterinären ska kunna titta i mun och hals. Nelly är skicklig på att hålla undan nosen. Hon får beröm av veterinären att hon verkligen är snäll - inte ett gläfs eller morr fastän munnen tvångsöppnas gång på gång och undersöks.

Inga svullnader, inga lösa tänder, inget har fastnat i en tand, litet röd och irriterad i svalg - men det är svårt att titta ner i halsen. Då måste hon sövas. Efter diskussioner hit och dit bestämmer jag att hon inte ska sövas och undersökas just nu utan det får jag ta ställning till om några dagar. Allmäntillståndet är det inget fel på - kyckling som erbjuds slukar hon glupskt. Och jag har ju sett henne hela tiden - hon springer runt precis som vanligt. Det är bara det att det är obehagligt att inte veta vad det är. Och att hon har svårt att dricka vatten. Har starka jämna hjärtslag och väger 4,1 kg får vi också veta.


Efter en spruta i ryggen (mot inflammation) och medicin utskriven var det till att köra vidare norrut. Det blev sen ankomst. Trött var jag och trött är jag idag. Hunden är som vanligt förutom att hon har svårt att dricka vatten så vi hjälper till genom att fylla en spruta med vatten och hon lapar i sig från den. Äter mat gör hon och jagar möss! Håll tummarna att det som är orsaken till detta försvinner om någon dag.


Så här såg Vojmsjön ut igår


    

 

 

 

 

 

 

 

Klicka här så ser du på kartan var Pysselfarmor är.

Av Gun - 18 juli 2010 12:00


Hos Skapa och Inreda hittar du virkskolan som visar exakt hur du gör dessa vackra armband. Tack!  

Av Gun - 17 juli 2010 20:30


  

Kanske jag ska knåpa ihop denna läckra klänning och svepa in på kontoret.....då tror nog kollegorna att jag fått solsting!


Titta på Vliscos vackra tyger.

Du kan inspireras både till måleri och broderi!

Av Gun - 17 juli 2010 18:00

Med Pinner og garn har mönster på dessa vackra sockar.

Det finns fler mönster där.

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards