pysselfarmor

Senaste inläggen

Av Gun - 4 december 2013 12:36

Via min fotoblogg 365 bilder 2013 har jag fått kontakt med Nitida, som också deltar i den fotoutmaningen. Hon gör ett fantastiskt arbete för hemlösa katter! Så därför sänder jag de här specialstickade vantarna till henne.


      

Av Gun - 27 november 2013 19:39

Så har jag läst ytterligare några böcker. 


Unni Lindells "Honungsfällan" är gastkramande spännande läskig!


Jan Guillous "Brobyggarna" och "Dandy" kan inte jämföras. Brobyggarna är mera läsvärd än Dandy, men de ingår ju i en trilogi om bröderna Lauritzen, så det är givet att man tar sig genom Dandy fastän den emellanåt blir litet enahanda.


Brobyggarna har inspirerat oss till att försöka åka Bergensbanan nästa vår/sommar. Får se hur det går för mig eftersom järnvägen ofta går på höga broar och jag är himlarns höjdrädd. Får väl lägga mig på kupégolvet!


Länk här till info om Bergensbanan

Om du vill åka turen hemmavid så kan du välja mellan långa turen  eller korta turen  


Andra tillfället i studiecirkeln "Ränder" på Nordiska museet har också varit. Jag glömde armbandet hemma, som jag började på vid första kurstillfället, så jag fick välja något nytt att göra. Tänkte att det var tillfället att pröva på bandvävning. Det fanns inte så många färger att välja på, men det duger till en liten provsnutt!
 Så har jag deltagit i en virkkurs med Maria Gullberg som kursledare. Det här är bara en del av hennes "gottebord" av modellerna i hennes senaste bok Virka.
Hennes fina muddar inspirerade mig att börja på ett par randiga muddar. Den ena är färdig för att sys ihop och så ska jag virka bubblor runt ena kanten.

 

Snart är jag klar med en mudd till. Jag tänker att jag kanske hämtar upp maskor efter kanten och stickar vantar. 

     

Av Gun - 18 november 2013 19:18

Det har varit en intensiv helg vid HV, men så himla roligt! Redovisning först av broderiövningen svart på vitt - insekterna. Ram och allt skulle vara klart och så tittade vi på varandras. Min insekt ser fortfarande ut som en fet myra och det skulle ju inte vara så uppenbart en insekt. Asch då - gör inget - huvudsaken att jag gjorde stygnen och ramen.


 


Vi skulle också ha skissat på ett mönster för yllebroderi och funderat på vilken produkt vi ville göra.

Här är min skiss och det ska bli ett mobilfodral.


 Så visade vår lärare Elisabet olika bygdebroderier därför att vi till nästa gång ska ha kombinerat två bygdebroderier som vi skissat upp och målat. Bydgebroderi kallades förr för landskapssöm.


Jag har nästan bestämt mig för att kombinera Hallands- och Delsbosöm.

Det här är Hallandssöm och här kan du läsa om den. 


På Youtube finns det bra filmer som visar hur du ska brodera. 


Hallandssöm 1, Intro

Hallandssöm 2, Gallerstygn

Hallandssöm 3, Korsstygn

Hallandssöm 4, Flätsöm

Hallandssöm 5, Stjälkstygn

Hallandssöm 6, Öglesöm

Hallandssöm 7, Kedjestygn

   

 Här kan du läsa om Delsbosömmen.


Här kan du både läsa om sömmen och se hur du gör.

Av Gun - 10 november 2013 13:29

Maria lockade med mig på en studiecirkel på Nordiska museet. Vi deltagare ska utifrån inspiration från utställningen "Ränder, rytm, riktning" skapa våra egna ränder. Den första stationen i guideturen innehåller ett tunt, glättat kamgarnstyg i satin - kalmink. Till historien hör att tyget tillverkades i Norwich i England på 1700-talet. Det var dyra tyger och användes framförallt till brud-och brudgumsdräkter.


 


Du kan titta på klädplagg av kalmink på Nordiska museets Digitala museum, klicka här


Efter rundvandringen med Kia så plockades material fram och vi satte igång att skapa. Det tar ett tag innan man kommer på vad man ska göra. Huv'et blir liksom fullt med idéer, så det slår knut på sig själv!   


Eftersom studiecirkeln är på tre gånger, så kan man inte starta upp värsta största projektet utan det får bli flera små. Jag börjar med att brodera ett armband med ränder. Sedan ska jag testa något som jag aldrig gjort - bandvävning.

   


Av Gun - 5 november 2013 09:26


Har du möjlighet så ska du genast gå till Folckers på Hornsgatan. Det är 20% på vissa delar av sortimentet. De ska bygga om för första gången sedan 1936! Dessutom finns det otroligt vackra knappar från 1920-30-talet. En karta för 80:- kronor. Inser att jag köpte alldeles för litet band, så det blir en tur dit idag igen.


 

Av Gun - 2 november 2013 14:19

Det här broderiet fick vi på Stickstämman i Undersåker (Åre) i augusti. Nu är det klart och jag måste bestämma mig nu vad jag ska göra av alla dessa ganska så små lappar i skiftande storlek. Funderar på att göra förvaringspåsar med blixtlås av dem.


   

Av Gun - 28 oktober 2013 07:04

Så var barnbarnet Maxs tröja överlämnad, men att få fotografera den på var inte till att tänka på. Jag anade det, så jag hade fotograferat tröjan på vår stora sten. Nu tar jag mig så sakteliga ner i min UFO-låda.


 Av Gun - 24 oktober 2013 22:01

Onsdagskväll var det en liten tvåändsstickningssammankomst hos Karin Kahnlund på HV. Det gjorde att jag fick en liten spark där bak att starta upp en tvåändsstickning! Stickar muddar som jag avmaskar  och sedan vänder jag på mudden och plockar upp maskor. Den här gången ska det bli ett par vantar. Förra gången jag stickade så här överraskade jag mig själv att sticka fingervantar.


 

 

 

Apropå ränder - Nordiska museet har en utställning som heter Ränder, rytm, riktning. ABF anordnar en kurs med utgångspunkt från utställningen. Tre kvällar skapar man randigt utifrån ens egna intryck och uttryck! Anmäl dig här!


Jag har fångat randigt med kameran!


     

Röda rutan=Besökare just nu

Presentation

Min mailadress

pysselfarmor

SNABELAyahoo.com

.

Stretch för stickhänder

Klicka på bilden!

   

Mina anslagstavlor m idéer

 

Gratis beskrivningar

Mina 365 bilder 2015

 

Mina 365 bilder 2014

 

Mina 365 bilder 2013

 

Mina 365+1 bilder 2012

 

Mina 365 bilder 2011

Pysselfarmors 365 bilder 2011

Kategorier

Besöksstatistik

Antal besökare

web counter

Visitors

From where from may 2010

free counters

Sök i bloggen

Länktips

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards